Luka Dončić dohitel Michaela Jordana (VIDEO)

Ljubljančan ob zmagi nad New Orleansom na 18. zaporedni tekmi zbral vsaj 20 točk, 5 skokov in 5 asistenc.
Fotografija: Luka Dončić se proti New Orleansu ni pretirano naprezal, a je bil še enkrat v ospredju tekme. FOTO: USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić se proti New Orleansu ni pretirano naprezal, a je bil še enkrat v ospredju tekme. FOTO: USA Today Sports

Še tretjič v svojih dosedanjih 22 tekmah v ligi NBA so košarkarji Dallasa premagali New Orleans, po dveh uspehih v Louisiani so tokrat tekmeca prekosili še v domači dvorani in najbolj prepričljivo doslej – s 46 točkami razlike (130:84). Na poti do 16. skupne zmage Teksačanov v prvenstvu je bilo jasno tudi, kdo bo njihov junak. Luka Dončić se je izkazal s 26 točkami, 6 skoki in 9 asistencami in bil vnovič izbran za najboljšega igralca dvoboja.



Ljubljančan je že do polčasa dosegel 20 točk, zaradi velike kakovostne razlike med moštvoma in zgoščenega sporeda tekem, po katerem bo Dallas že jutri gostil Sacramento, pa mu je trener Rick Carlisle namenil obilo počitka. V 26 minutah igre je metal za dve točki 6:7, za tri 2:8 in proste mete 8:10 ter še na 18. tekmi zapored zbral vsaj 20 točk, 5 skokov in 5 asistenc. To je v celotni zgodovini enovite lige NBA (po združitvi z ligo ABA leta 1976) doslej uspelo le legendarnemu Michaelu Jordanu v sezoni 1988/89, jutri pa pa se bo lahko Dončić sam zavihtel na vrh razpredelnice. Absolutni rekorder bo še lep čas ostal Oscar Robertson, ki se je v 60. letih prejšnjega stoletja štirikrat izkazal z daljšimi nizi 20+5+5. Najdaljši je v sezoni 1964/65 trajal kar 29 tekem, leto dni poprej pa 25.

Pri Dallasu je srbski center Boban Marjanović izkoristil priložnost ter prispeval 15 točk in 16 skokov, Tim Hardaway in Jalen Brunson sta dodala po 14 točk. Najučinkovitejši strelci New Orleansa, ki je doživel 17. poraz v 23 nastopih, so bili JJ Redick (15), Jrue Holiday in Brandon Ingram (po 14).

Komentarji: