Luka Dončić ni le poškodovan, temveč tudi pozitiven na covid-19

Slovenski zvezdnik se je pridružil skupini šestih košarkarjev Dallasa v karanteni.
Fotografija: Luka Dončić se ne bo vrnil na igrišče že v dvoboju z Milwaukeejem. FOTO: Jerome Miron/USAToday Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić se ne bo vrnil na igrišče že v dvoboju z Milwaukeejem. FOTO: Jerome Miron/USAToday Sports

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil pozitiven na testu za covid-19, je med prvimi sporočil ameriški novinar Adrian Wojnarowski, novico pa so nato potrdili tudi pri Dallas Mavericks, ki imajo zdaj v karanteni že šest igralcev.

»Ko že misliš, da stvari ne morejo iti na slabše, se vse obrne proti tebi,« je v uvodu sporočila za javnost zapisal klub iz Teksasa. »Pričakovali smo, da se bo Luka po poškodbi gležnja vrnil na košarkarski parket v četrtek proti Milwaukeeju, vendar je njegov test na covid-19 v sredo popoldne pokazal pozitiven rezultat. Tako kot Tim Hardaway, Reggie Bullock, Josh Green, Maxi Kleber in Trey Burke bo moral počivati deset dni ali dokler dva testa ne bosta pokazala negativnega rezultata,« so dodali pri Dallasu.

Več časa za zdravljenje gležnja

»Dobra stvar pri vsem je, da bo imel Dončić nekaj več časa za zdravljenje gležnja, je pa negotov njegov nastop tudi na božični tekmi proti Utahu,« so zapisali v nadaljevanju sporočila kluba. Ljubljančan je zaradi poškodbe izpustil zadnjih pet tekem. Na seznamu nezmožnih za igro sta še Eugene Omoruyi in Willie Cauley-Stein, nastop Kristapsa Porzingisa na naslednji tekmi pa je negotov zaradi načetega prsta na nogi.

Dončić je v novi sezoni pri povprečju 25,6 točk, 8,5 asistence in osem skokov.

Preberite še:

Komentarji: