Dončić se že spogleduje z vrnitvijo na parket, kazen za Irvinga

Slovenski košarkarski zvezdnik dobro okreva po boleči poškodbi mečne mišice.
Fotografija: Luka Dončić bi se lahko na igrišče vrnil že za naslednjo tekmo končnice lige NBA. FOTO: Tom Pennington/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić bi se lahko na igrišče vrnil že za naslednjo tekmo končnice lige NBA. FOTO: Tom Pennington/AFP

Kakor poročajo različni ameriški mediji, naj bi se slovenski košarkarski as Luka Dončić, ki je zaradi poškodbe leve mečne mišice izpustil uvodni tekmi ekipe Dallas Mavericks v končnici lige NBA proti Utah Jazz (moštvi sta v boju na štiri zmage poravnani na 1:1), vrnil na tretji tekmi. Teksašani so namreč optimistični glede njegovega okrevanja.

Stanje poškodbe, ki jo je 23-letni Ljubljančan staknil na zadnji tekmi rednega dela sezone 10. aprila proti San Antonio Spurs, se ob rehabilitaciji izboljšuje iz dneva v dan. Iz Dallasovega kluba so sicer zadnjo novico glede Dončića objavili prejšnji torek, ko so sporočili, da še ne vedo, kdaj bo slovenski zvezdnik spet nared za tekme.

Dončić je sicer po poškodbi redno vadil po prilagojenem programu, pozorno spremljal uvodni tekmi s klopi in ob prekinitvah celo nekajkrat vrgel žogo proti košu. Zato nihče ne dvomi, da si želi čim prej spet zaigrati. Vendar pa se pri Dallasu, ki bo naslednjo tekmo v končnici odigral v noči na petek v Salt Lake Cityju, zavedajo, da morajo upoštevati, kaj je glede zdravja najboljše za Lukovo dolgoročno prihodnost v klubu.

Preberite še:

Komentarji: