Pilot v helikopterju je bil čist

Obdukcija je pokazala, da nihče od umrlih sopotnikov Kobeja Bryanta ni užival nevarnih substanc.
Fotografija: Kobe Bryant je bil eden najboljših košarkarjev na svetu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kobe Bryant je bil eden najboljših košarkarjev na svetu. FOTO: Reuters

V telesu pilota helikopterja, na katerem je bil v času nesreče tudi nekdanji košarkarski zvezdnik Kobe Bryant, niso našli sledi drog ali alkohola. Tako je pokazalo poročilo obdukcije.

Petdesetletni Ara Zobayan je upravljal plovilo, v katerem je ob nesreči v Kaliforniji umrlo osem ljudi, med njimi tudi nekdanji zvezdnik Los Angeles Lakers in njegova 13-letna hčerka Gianna.

Preiskava nesreče je pokazala, da je helikopter 26. januarja v trenutku nesreče potoval s hitrostjo 296 km/h, helikopter pa je pred tem v gosti megli hitro izgubil na višini in zadel ob hribovito območje zahodno od Los Angelesa.

V Staples Centru v Los Angelesu so se navijači poklonili spominu na Kobeja Bryanta ib njegovo hčerko Gianno. FOTO: Reuters
V Staples Centru v Los Angelesu so se navijači poklonili spominu na Kobeja Bryanta ib njegovo hčerko Gianno. FOTO: Reuters


Po poročilu petkove avtopsije je vseh devet udeležencev nesreče utrpelo nenadne hude poškodbe notranjih organov. Umrli pa so takoj po strmoglavljenju na pobočju nad Calabasasom.
 

Našli le ritalin


V krvi 41-letnega Bryanta so našli sledi zdravila ritalin, ki se uporablja za zdravljenje narkolepsije, nihče od udeleženih v nesreči pa v telesu ni imel sledi drog ali alkohola.

Bryant je z Los Angeles Lakers osvojil pet naslovov prvaka v ligi NBA in bil 18-krat izbran na tekmo vseh zvezd. Leta 2008 je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja lige, dvakrat pa je bil MVP finala (2009 in 2010).

Preberite še:

Komentarji: