Pippen jezen na Jordana: Ne bi mogel biti bolj podcenjevalen

Med legendarnima soigralcema Scottiejem Pippnom in Michaelom Jordanom je zaradi slovitega dokumentarnega filma The Last Dance nastal velik prepad.
Fotografija: Pogled na klop Chicaga med tekmo z Washingtonom v zadnji šampionski sezoni 1997/98: Jordan, Pippen in Toni Kukoč (z leve) so po slabem začetku sezone osvojili še en šampionski prstan in bili v finalu spet boljši od ekipe Utah Jazz s 4:2 v zmagah. FOTO: Sue Ogrocki
Odpri galerijo
Pogled na klop Chicaga med tekmo z Washingtonom v zadnji šampionski sezoni 1997/98: Jordan, Pippen in Toni Kukoč (z leve) so po slabem začetku sezone osvojili še en šampionski prstan in bili v finalu spet boljši od ekipe Utah Jazz s 4:2 v zmagah. FOTO: Sue Ogrocki

Revija GQ je objavila izseke iz najnovejše biografije Scottieja Pippna, v kateri se je legendarni košarkar Chicago Bulls lotil tudi nekdanjega soigralca Michaela Jordana. Po tem, ko so se v zadnjih mesecih pojavljala namigovanja, da naj bi bil Pippen razočaran nad prikazom šampionskih pohodov ekipe iz Chicaga v dokumentarnem filmu The Last Dance, je 56-letnik iz Arkansasa še dodatno okrcal dve leti starejšega velikana svetovne košarke. 

»Producenti so mu omogočili uredniški nadzor nad končnim izdelkom. Dokumentarca sicer ne bi predvajali. Bil je glavni igralec in režiser. Odločen je bil, da trenutni generaciji navijačev pokaže, da mu na vrhuncu nihče ni bil kos, in da je bil večji od LeBrona Jamesa, igralca, za katerega mnogi menijo, da je na njegovi ravni, če že ne boljši,« je bil oster Pippen. 

Ostali brez plačila

Dve leti starejšega bivšega soigralca je Pippen tudi obtožil, da je s strani ESPN za sodelovanje pri pripravi dokumentarca prejel 10 milijonov dolarjev (8,63 milijona evrov), medtem ko nihče od bivših soigralcev ni bil deležen niti simboličnega finančnega nadomestila.

»Jaz sem bil zgolj statist. Rekel mi je, da sem bil njegov najboljši soigralec vseh časov. Tudi, če bi hotel, ne bi mogel biti bolj podcenjevalen,« je jezen Pippen.

V dresu Chicaga sta uprizorila številne nepozabne predstave, za eno najboljših velja tretja tekma prvega kola končnice proti Miamiju leta 1992 (Jordan 56 točk, 5 skokov, 5 asistenc, 2 blokadi, 4 ukradene in 2 izgubljeni žogi; Pippen 31 toč., 8 sk., 5 as., 2 blok., 4 ukr. in 2 izg. žogi): 

Preberite še:

Komentarji: