Po drugi Grkovi štiridesetici Milwaukee znižal zaostanek

V tretji finalni tekmi NBA je bil Phoenix v gosteh brez moči in ni zmogel ustaviti Giannisa Antetokounmpa, ki je dosegel 41 točk in ulovil 13 žog.
Fotografija: Giannis Antetokounmpo je postal prvi košarkar po LeBronu Jamesu in letu 2016, ki je na dveh zaporednih tekmah velikega finala dosegel več kot 40 točk. FOTO: Jeff Hanisch/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Giannis Antetokounmpo je postal prvi košarkar po LeBronu Jamesu in letu 2016, ki je na dveh zaporednih tekmah velikega finala dosegel več kot 40 točk. FOTO: Jeff Hanisch/Usa Today Sports

Grk Giannis Antetokounmpo je na tretji tekmi finala severnoameriške košarkarske lige NBA močno pripomogel k prvi zmagi Milwaukeeja. Ob zmagi s 120:100 proti Phoenixu je prvi zvezdnik domačih dosegel 41 točk in 13 skokov. V seriji na štiri zmage zdaj Phoenix vodi z 2:1.

Antetokounmpo je postal prvi košarkar po LeBronu Jamesu in letu 2016, ki je na dveh zaporednih tekmah velikega finala dosegel več kot 40 točk.

Jrue Holiday je dodal 21 točk, Khris Middleton 18, Brook Lopez in Bobby Portis pa sta oba prispevala po 11 točk.

Phoenixov veteran Chris Paul je bil prvi strelec gostujočega moštva. FOTO: Justin Casterline/AFP
Phoenixov veteran Chris Paul je bil prvi strelec gostujočega moštva. FOTO: Justin Casterline/AFP


Milwaukee je pokazal drugačen obraz kot na prvih dveh tekmah in že ob koncu prvega polčasa naredil serijo 16:3 ter potem še ob koncu tretjega dela igre še 16:0.

Pri Phoenixu je Chris Paul tekmo končal z 19 točkami, Devin Booker pa je ob metu iz igre 3:14 prispeval deset točk. Cam Johnson, ki je tekmo začel na klopi, je dosegel 14 točk.

Četrta tekma končnice bo prav tako v Milwaukeeju, in sicer v noči na četrtek po slovenskem času.

Preberite še:

Komentarji: