Po obetavnem štartu Slovenk polom proti Belgiji

Izbranke Damirja Grgića so v drugem nastopu na evropskem prvenstvu zaostajale že s 46 točkami razlike.
Fotografija: Eva Lisec ni mogla preprečiti visokega poraza proti Belgiji. FOTO: FIBA
Odpri galerijo
Eva Lisec ni mogla preprečiti visokega poraza proti Belgiji. FOTO: FIBA

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je po uvodni zmagi na evropskem prvenstvu v Strasbourgu močno razočarala. Dvoboj z Belgijo je izgubila kar s 57:92 (44:73, 29:55, 14:25), zaostajala pa je že s 46 točkami razlike (44:90).

Belgija, ki je Slovenke zaustavila že na EP 2019 v dodatnih kvalifikacijah za četrtfinale, je bila od začetka tekme za nekaj razredov bolj motivirana in bolje pripravljena zasedba. Uvodnih 10:2 je bilo opozorilo, ki ga Slovenija ni vzela dovolj resno, kasnejših 29:16 in 47:21 pa dokaz, da ni na ravni tekmic. Zgovoren je podatek, da sta le dve njeni igralki komaj prišli do dvomestnih številk. Eva Lisec je dosegla enajst točk, Tina Jakovina pa deset.
 

Za prvo ali zadnje mesto?


Slovenijo v predtekmovalni skupini C čaka še ena tekma, in sicer v nedeljo ob 12. uri proti Bosni in Hercegovini, ki bo odločala o njeni nadaljnji usodi. Z zmago se lahko varovanke selektorja Damirja Grgića zavihtijo celo na prvo mesto ali pa si vsaj zagotovijo nastop v ponedeljkovih dodatnih kvalifikacijah, poraz bi lahko pomenil predčasen odhod domov. Prvo mesto v skupini vodi neposredno v četrtfinale, ki bo na sporedu v 23. junija, drugo- in tretjeuvrščeni ekipi pa čaka repešaž s skupino D, v kateri igrajo Francija, Rusija, Češka in Hrvaška.

Strelke za Slovenijo, ki je v četrtek s 25 točkami razlike prekosila Turčijo: Lisec 11 (2:2), Oblak 4, Seničar 2 (2:4), Prezelj 6, Jakovina 10, Debeljak 6 (3:4), Evans 4 (2:2), Trebec 8, Barič 6 (1:1).

Belgija: K. Mestdagh 11 (4:4), Delaere 13, Meesseman 23 (3:4), Linskens 14 (2:2), H. Mestdagh 13, Geldof 6 (4:6), Massey 5 (0:1), Vanloo 1 (1:2), Allemand 6 (2:2).

Damir Grgić, selektor ženske članske reprezentance: »Rad bi čestital ekipi Belgije za visoko in zasluženo zmago. Danes smo bili neprepoznavni, že dolgo se nam ni zgodilo kaj takšnega. Sam trenutno ne vem, kje je bil glavni problem. Očitno smo pregoreli v preveliki želji. Naredili bomo vse, da se čim prej poberemo in da bomo v nedeljo pravi.«

Nika Barič, kapetanka ženske članske reprezentance: »Vsi smo si želeli, vsi smo vedeli, kaj nam ta tekma prinaša. Vsi smo bili jezni še zaradi zadnjega medsebojnega obračuna v Beogradu. Enostavno je Belgija pokazala izjemno igro in značaj. Na vsak naš napad je našla odgovor. To nismo bili mi. Na trenutke me je bilo kar malce sram, da tako igramo, a pridejo tudi takšne tekme. Zdaj pa je na nas, da to popravimo in na naslednjem srečanju popravimo vtis.«

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: