Po odhodu Šakote je Crveno zvezdo prevzel Obradović

Beograjski evroligaš se je razšel z izkušenim trenerjem in nastavil svojega nekdanjega košarkarja.
Fotografija: Saša Obradović je novi trener beograjskega evroligaša. FOTO: EuroCup
Odpri galerijo
Saša Obradović je novi trener beograjskega evroligaša. FOTO: EuroCup

Beograd – Srbski košarkarski strokovnjak, 67-letni Dragan Šakota, ni več trener košarkarjev Crvene zvezde, je potrdil predsednik kluba Nebojša Čović, ki danes še ni želel dopolniti svoje izjave z informacijo, da bo na moštveno klop sedel nekdanji igralec Crvene zvezde, 51-letni Saša Obradović, ki je nazadnje vodil Monaco. To je nekaj ur pozneje storil kar novi trener rdeče-belih.

»Napočil je pravi trenutek za vrnitev domov. Odločitev, da bom zapustil Monaco, ni bila lahka, toda jeziček na tehtnici je prevesil izziv, ki ga ponuja Crvena zvezda –  tekmovanje v evroligi v rodnem mestu,« je sporočil Obradović, ki je v branilski vlogi igral za Crveno zvezdo v letih 1987-1993, 1994 in 1999-2000 ter z njo osvojil tri naslove državnega prvaka. V reprezentančnem dresu je osvojil srebrno kolajno na OI 1996, zlato na SP 1998,  EP 1995, 1997 in 2001, ob tem pa še bron na eurobasketu 1999. Med trenerje se je preselil leta 2005 ter vodil Köln, Kijev, Turow Zgorzelec, Doneck, berlinsko Albo, Lokomotiv in Monaco.

Dragan Šakota je vodil Crveno zvezdo že v letih 2005-07. Na njeno klop pa se je vrnil novembra lani, vendar ne za dolgo. FOTO: ABA
Dragan Šakota je vodil Crveno zvezdo že v letih 2005-07. Na njeno klop pa se je vrnil novembra lani, vendar ne za dolgo. FOTO: ABA

 

Za 2,3 milijona evrov škode


Šakota je prevzel beograjski klub novembra lani po odhodu Milana Tomića. Crvena zvezda je v evroligi dosegla 11 zmag ob 17 porazih, zadnjih šestih tekem za uvrstitev v končnico pa ni odigrala zaradi pandemije novega koronovirusa, zaradi katere so Beograjčani utrpeli finančno škodo v višini vsaj 2,3 milijona evrov. Pri štirikratnih prvakih lige ABA, ki so ob prekinitvi regionalnega tekmovanja zasedali tretje mesto na lestvici za Partizanom in Budućnostjo, a imajo zagotovljeno mesto v evroligi tudi v prihodnji sezoni, pričakujejo, da jim bo pri premoščanju krize pomagala država.

Šakota je poleg Crvene zvezde v svoji bogati trenerski karieri najprej treniral IMT, Zadar in Cibono, po letu 1990 pa je sedel na klopeh PAOK, Apollona, Iraklisa, Peristerija, Arisa, AEK in Olympiakosa v Grčiji, Fortituda v Italiji ter Trabzonspora in Antalye v Turčiji. Leta 2006 je vodil reprezentanco Srbije in Črne gore na svetovnem prvenstvu. Ima srbsko in grško državljanstvo.
 

Komentarji: