Porzingis okreva po načrtih

Trener Dallasa Rick Carlisle predvideva, da bo imel če nekaj tednov spet na voljo Latvijca Kristapsa Porzingisa.
Fotografija: Dallasu se še kako pozna odsotnost Kristapsa Porzingisa. FOTO: Christian Petersen/AFP
Odpri galerijo
Dallasu se še kako pozna odsotnost Kristapsa Porzingisa. FOTO: Christian Petersen/AFP

Košarkarji Dallasa imajo za seboj slab začetek nove sezone, saj so izgubili uvodni srečanji proti Phoenixu in Los Angeles Lakers. Moštvu se še kako pozna odsotnost visokoraslega Kristapsa Porzingisa, ki naj bi se vrnil v roku nekaj tednov.

Glavni trener Rick Carlisle nestrpno pričakuje okrevanje svojega varovanca, ki je moral oktobra prestati operacijo meniskusa desnega kolena. O datumu njegovega povratka je povedal:

»Napreduje iz dneva v dan. Na tej točki lahko z gotovostjo trdim, da se bo vrnil čez nekaj tednov in ne mesecev. Za njim sta dva dneva igranja. Najprej je na polovici igrišča sodeloval v igri 2 na 2, včeraj pa je približno 30 minut igral 4 na 4, kar je bilo odlično. A pred njim je še dolga pot. Moramo poskrbeti, da bo lahko na treningu naredil dovolj ponovitev, pri čemer bo v tem obdobju zaradi urnika zelo težko poskrbeti za kakovosten trening,« je razložil Carlisle in dodal: »Zelo nam bo pomagal, o tem ni dvoma. A postati moramo bolj čvrsti.«

Porzingis je bil v pretekli sezoni izjemno pomemben član Dallasa, saj je bil prvi skakalec ekipe (9,5 skoka na tekmo), prvi po blokadah (2,0) in za Luko Dončićem drugi strelec (20,4).

Preberite še:

Komentarji: