Poslovil se je trenerski velikan Tex Winter (VIDEO)

Michael Jordan: Od Texa sem se ogromno naučil. Bil je neumoren garač, vselej osredotočen na podrobnosti, najboljši učitelj.
Fotografija: Bil je sinonim za uspehe Bikov in Jezernikov. FOTO: Gus Ruelas/AP
Odpri galerijo
Bil je sinonim za uspehe Bikov in Jezernikov. FOTO: Gus Ruelas/AP

Los Angeles – V 97. letu starosti se je poslovil eminentni ameriški košarkarski trener Tex Winter, ki je več kot dve desetletji kot pomočnik legendarnega Phila Jacksona pri Bikih iz Chicaga in Jezernikih iz Los Angelesa krojil vrh lige NBA in pomagal popeljati ekipi do kar devetih šampionskih prstanov. Uveljavil se je kot pionir »trikotnega napada«, že davno pred tem pa je s 30 letimi postal najmlajši trener univerzitetne košarke, je poročala STA.


Pionir sodobne košarke


Njegovemu spominu so se priklonili številni nesmrtni asi na čelu z enim največjih košarkarjev vseh časov Michaelom Jordanom: »Od Texa sem se ogromno naučil. Bil je pionir sodobne košarke in je igro naštudiral in izpilil do zadnje potankosti. Njegov trikotni napad je bil ključ do šestih šampionskih lovorik s Chicagom. Bil je neumoren garač, vselej osredotočen na podrobnosti in pripravo za tekme, s tem pa najboljši učitelj. Ponosen in srečen sem lahko, da sem igral zanj. Iskreno sožalje njegovim svojcem!«

Preberite še:

Komentarji: