Prepelič in Omić zadnja gosta

Drevi v Stožicah slovo Cedevite Olimpije od evropskega pokala.
Fotografija: Klemen Prepelič (z žogo) je na prvi tekmi s Cedevito Olimpijo dosegel 17 točk, njegovo evropsko povprečje je 18,3 FOTO: EuroCup
Odpri galerijo
Klemen Prepelič (z žogo) je na prvi tekmi s Cedevito Olimpijo dosegel 17 točk, njegovo evropsko povprečje je 18,3 FOTO: EuroCup

Ljubljana – Poslovilni nastop košarkarjev Cedevite Olimpije v evropskem pokalu na prvi pogled nima pravega tekmovalnega naboja. Ljubljančani so zapravili zadnji ščepec možnosti za napredovanje pred tednom dni proti Nanterru, njihov današnji gost (ob 18.30) Joventut pa si je z izkupičkom 5:4 že zagotovil mesto v top 16. Toda tako brezosebno vendarle ne bo šlo. Stožiška zasedba se želi odkupiti za vsa razočaranja, tekmec pa je ravno pravšnji za vsaj delno očiščenje.

Joventut, trenutno deseti v španski ligi, je ob prvem soočenju v Badaloni zadal Cedeviti Olimpiji najvišji poraz v evropski sezoni (101:81), njegova udarna aduta pa sta prvi strelec evropskega pokala Klemen Prepelič in Alen Omić. Slovenska reprezentančna kandidata bosta pred februarskim začetkom kvalifikacij za EP 2021 nedvomno želela pustiti čim lepši vtis pod domačimi obroči. Toliko bolj, ker se Joventut še vedno bori za čim višjo uvrstitev v skupini C in lažje nadaljevanje.
 

Rimac vabi v Stožice


»Pričakujemo zahtevno, a tudi lepo tekmo, na kateri bomo zagotovo zaigrali motivirani. Joventut namreč goji tipično dinamično špansko košarko,« je prepričan Olimpijin trener Slaven Rimac.

V Španijo se je medtem odpravil Olimpijin krilni center Martin Krampelj, ki doslej še ni dobil priložnosti za igro na evropski in regionalni ravni. S statusom posojenega košarkarja bo vsaj mesec dni nosil dres Andorre.

Preberite še:

Komentarji: