Prepelič zapušča Real, odhaja v Joventut

Košarkar je podpisal enoletno pogodbo s katalonskim klubom, v katerem je že Alen Omić.
Fotografija: Klemen Prepelič se iz španske prestolnice seli v obmorsko Badalono. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Klemen Prepelič se iz španske prestolnice seli v obmorsko Badalono. FOTO: Jure Eržen/Delo

Slovenski košarkarski reprezentant Klemen Prepelič se po sezoni dokazovanja v dresu madridskega Reala seli v Joventut. V svoje vrste ga je želela tudi Cedevita Olimpija, a 26-letnik iz Slovenske Bistrice ostaja na Pirenejskem polotoku, prestolnico je zamenjal za obmorski predel v bližini Barcelone. V Joventutu, s katerim je podpisal enoletno pogodbo, se bo pridružil dobremu prijatelju Alenu Omiću, ki je v katalonski klub prestopil pred nekaj tedni.

Prepelič je v sezoni 2018/2019 v evroligi za madridski Real v povprečju prispeval 3,8 točke in 1,7 asistence v 21 tekmah. Njegov novi delodajalec bo v prihodnji sezoni tekmec Olimpije v evropskem pokalu. 

Prepelič je v domovini nosil drese Maribora, domžalskega Heliosa in ljubljanske Olimpije, prve izkušnje v tujini pa je nabiral pri turškem Banvitu. Nato je igral še za nemški EWE Oldenburg ter francoska Limoges in Levallois Metropolitans, kjer je v sezoni 2017/2018 z odlično statistiko prepričal tudi Real Madrid, s katerim je osvojil španski naslov. V reprezentančni vrsti je bil eden od ključnih mož pri naslovu evropskih prvakov leta 2017.

Komentarji: