S Clippersi se ne bo pometalo, zaostanek znižan

Phoenix je v Staples Centru dosegel 92 točk, Booker in Paul metala v prazno. George 27 točk, dobra predstava Zubca za prvo zmago LA v finalu zahodne konference.
Fotografija: Paul George je bil dve podaji oddaljen od trojnega dvojčka. FOTO: Gary A. Vasquez/ USA Today Sports
Odpri galerijo
Paul George je bil dve podaji oddaljen od trojnega dvojčka. FOTO: Gary A. Vasquez/ USA Today Sports

V finalu zahodne konference lige NBA ne bo metle, krvniki Dončićevega Dallasa so še enkrat potrdili, da znajo strniti vrste, ko jim gre za nohte. Los Angeles Clippers so po dveh porazih proti Phoenix Suns ob prihodu v svoj Staples Center pokazali mišice in zmagali s 106:92. Arizončani vodijo z 2:1 v zmagah. Paul George je zbral 27 točk, 15 skokov in 8 asistenc, Reggie Jackson 23 točk ter Ivica Zubac 15 točk in 16 skokov za Kalifornijčane, ki so pred tem s 4:3 premagali Dallas in s 4:2 prvega nosilca Utah Jazz. Za Suns, ki so drugo tekmo dobili s košem v zadnji sekundi, nihče ni presegel 18 točk, kolikor jih je prispeval Deandre Ayton. Chris Paul in Devin Booker nista imela naravnanih strelskih naprav. Oba sta dosegla 15 točk, prvi je imel met iz igre 5:19 (za tri 2:7), drugi 5:21 (za tri 1:7).

»Danes nisem naredil ničesar. Tekmeci so zasluženo zmagali, odlični so bili v tretji četrtini, ko jih nismo mogli zaustaviti. Predvsem so imeli veliko več energije od nas. Bo treba igrati bolje,« je bil (samo)kritičen Paul. 

Clippers so igrali brez poškodovanega Kawhija Leonarda. »Vedel sem, da moram biti boljši kot na prvih tekmah, predvsem drugi. Vso energijo sem usmeril v to, ker mi je uspelo, je boljše igrala tudi ekipa. Pokazali smo veliko srce, se borili in za to smo bili nagrajeni.« je po tekmi dejal George.Tekma št. 4 bo v noči na nedeljo, jutri ob 2.30 bo druga tekma finala vzhodne konference, v katerem Atlanta vodi z 1:0 proti Milwaukeeju.

Finale zahodne konference, 3. tekma:

Los Angeles Clippers : Phoenix Suns 106:92 - Phoenix vodi z 2:1 v zmagah

Preberite še:

Komentarji: