Simmons si je premislil in se vrnil k Philadelphii

Avstralski košarkarski zvezdnik Ben Simmons se je vrnil v moštvo Philadelphia 76ers.
Fotografija: Ben Simmons (desno) prodira ob Tylerju Herru na tekmi z Miami Heat. FOTO: Mitchell Leff/AFP
Odpri galerijo
Ben Simmons (desno) prodira ob Tylerju Herru na tekmi z Miami Heat. FOTO: Mitchell Leff/AFP

Konec septembra je 25-letni Ben Simmons od vodstva kluba zahteval, da mu dovolijo zamenjavo okolja, sicer za franšizo iz Philadelphie ne bo več zaigral, poročajo tuje tiskovne agencije, med njimi francoska AFP. Saga o Simmonsu se tako nadaljuje. Avstralec, ki se je ekipi pridružil kot prvi izbor na naboru leta 2016, je po poročanju ameriških medijev že večkrat najavil, da namerava zapustiti klub. Pred tedni je dejal, da bi raje prekinil kariero, kot igral za Philadelphio, zdaj pa se je na presenečenje vseh v klubu, kot poroča ESPN, vrnil v mesto bratske ljubezni.

Pred vrnitvijo na treninge mora opraviti še celotni covidni protokol lige, piše hrvaška tiskovna agencija Hina. Pogodba sicer 25-letnega košarkarja z ekipo veže še štiri leta, vredna pa je 147 milijonov ameriških dolarjev (127,15 milijona evrov).

V štirih sezonah v NBA, prvo je zaradi poškodbe izpustil, je Simmons v povprečju dosegel 15,9 točke, 8,1 skoka ter 7,7 podaje na tekmo, v minuli sezoni pa je postal tarča kritik navijačev, potem ko je v končnici proste mete metal vsega 34-odstotno oziroma zgrešil 48 od 73 poskusov.

Redni del sezone v najmočnejšem košarkarskem tekmovanju na svetu se bo začel v noči na 20. oktober.

Preberite še:

Komentarji: