Slovenci v drugem polčasu vendarle potrdili vlogo favoritov

V uvodni tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2025 je naša košarkarska reprezentanca premagala izbrano vrsto Ukrajine.
Fotografija: Klemen Prepelič (z žogo) je prispeval levji delež k zmagi Slovenije. FOTO: KZS
Odpri galerijo
Klemen Prepelič (z žogo) je prispeval levji delež k zmagi Slovenije. FOTO: KZS

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je v prvi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2025 s 87:73 (64:53, 39:40, 21:22) premagala izbrano vrsto Ukrajine. Levji delež k zmagoslavju našega moštva v Kopru je prispeval kapetan Klemen Prepelič, ki je dosegel kar 30 točk.

Slovenci, ki so po prvem polčasu zaostajali (39:40), so v dvorani Bonifika potrebovali kar nekaj časa, da so izkoristili prednost domačega terena in upravičili vlogo favoritov. Jeziček na tehtnici so na svojo stran prevesili šele v drugem delu, v katerem so vendarle potrdili premoč in pobegnili tekmecem.

Aleksander Sekulić, selektor moške članske reprezentance: »Čestitke igralcem za zmago, gledalcem pa za spodbudo skozi vso tekmo. Na začetku nas je prav podpora publike dvignila, v drugem polčasu pa so tudi igralci dvignili raven svoje igre in z veliko bolj zavzeto ter agresivno obrambo prišli do prepričljive zmage. Vedeli smo, da bo ključ do uspeha obramba, saj imamo v napadu dovolj talenta, da smo se tudi danes približali 90 doseženim točkam.«

Naslednjo »rizično« tekmo bodo naši košarkarji odigrali že v nedeljo, ko bodo v Kopru gostili še Izraelce.

Preberite še:

Komentarji: