Sodniki lige NBA po novem v obvezno cepljenje

Vsi, ki ne bodo cepljeni in ob tem niso na seznamu izjem, ne bodo smeli soditi na tekmah najmočnejšega košarkarskega tekmovanja.
Fotografija: Sodniki so se dogovorili, da bodo sprejeli tudi priporočene dodatne doze cepiv. FOTO: Jason Miller/Afp
Odpri galerijo
Sodniki so se dogovorili, da bodo sprejeli tudi priporočene dodatne doze cepiv. FOTO: Jason Miller/Afp

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je v izjavi za javnost zapisalo, da je doseglo dogovor s sodniškim združenjem v NBA glede obveznega cepljenja proti covidu-19.

image_alt
Kidd zadovoljen po obisku Latvije: Porzingis je bil neverjeten gostitelj


Sporazum določa, da morajo biti vsi sodniki v celoti cepljeni, razen če imajo versko ali zdravstveno izjemo. Sodniki so se tudi dogovorili, da bodo sprejeli priporočene dodatne doze cepiv, so še zapisali v kratki izjavi za javnost.

Pred tem so tudi nekateri klubi že sprejeli pravilnik o obveznem cepljenju svojih delavcev. Pri nekdanjem moštvu Gorana Dragića, Miami Heat morajo biti vsi uslužbenci cepljenji do 1. septembra, v kolikor ne spadajo v skupino izjem, je objavljeno na spletni strani NBA.

Pri nekdanjem moštvu Gorana Dragića, morajo biti vsi uslužbenci cepljenji do 1. septembra, v kolikor ne spadajo v skupino izjem. FOTO: Cliff Hawkins/Afp
Pri nekdanjem moštvu Gorana Dragića, morajo biti vsi uslužbenci cepljenji do 1. septembra, v kolikor ne spadajo v skupino izjem. FOTO: Cliff Hawkins/Afp


Spet druge franšize so v času premora pred prihajajočo sezono svoje dvorane začasno spremenile v cepilne centre in omogočile brezplačno cepljenje proti covidu-19.

Preberite še:

Komentarji: