Stephen Curry prvake ponesel do vodstva v finalu zahoda

Golden State Warriors povedel v polfinalu košarkarske lige NBA
Fotografija: Jordan Bell in Golden State so ustavili košarkarje Portlanda. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jordan Bell in Golden State so ustavili košarkarje Portlanda. FOTO: Reuters

Prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors so na uvodni tekmi finala zahodne konference prepričljivo, s 116:94, premagali Portland Trail Blazers in tako v seriji povedli z 1:0. Prvo ime tekme je bil s 36 točkami, sedmimi podajami in šestimi skoki zvezdnik domačih Stephen Curry.

Ekipa iz Kalifornije, ki lovi svoj sedmi naslov ter četrti v petih letih, doslej v končnici ni bila najbolj prepričljiva, zaradi poškodbe mečne mišice pa je že v prejšnjem krogu za nekaj časa izgubila enega svojih stebrov Kevina Duranta.

A odsotnost Duranta se ni poznala na prvi tekmi. Golden State je v prvi četrtini hitro povedel, do polčasa pobegnil na devet točk prednosti in nato vodstvo držal vse do konca tekme. Curry je zadel kar devet trojk iz 15 poskusov, 26 točk pa je za prvake prispeval Klay Thompson, ki je odigral tudi pomembno vlogo v obrambi.
 

Slaba učinkovitost


Portland in njihov prvi zvezdnik Damian Lillard nikakor nista našla meta. Moštvo je na tekmi zadelo le 30 od 83 poskusov in imelo 36-odsotni met iz igre, Lillard pa je kot prvi strelec prispeval 19 točk ob tretjinski učinkovitosti.

Curry je v odsotnosti Duranta tokrat našel ritem v hitri igri bojevnikov. "Imeli smo odličen ritem, ki zelo močno obremeni obrambo. Ne morejo se osredotočati na enega našega igralca, tudi če poskušajo, bo zaradi tega nekdo drug odprt za met," je dejal Curry, dvakratni najkoristnejši igralec lige.

Stephen Curry se je prerinil do statistike 36 toč, sedmih podaj in šestih skokov. FOTO: Reuters
Stephen Curry se je prerinil do statistike 36 toč, sedmih podaj in šestih skokov. FOTO: Reuters


Portland, ki igra v sedmem konferenčnem finalu v svoji zgodovini in prvem po 19 letih, je ob slabem metu na tekmi izgubil tudi 21 žog, a kljub temu s pomočjo agresivne skok igre z bojevniki držal priključek vse do zadnje četrtine.

Na koncu tretje četrtine je zaostanek znižal celo na šest točk, a so domačini zatem na začetku zadnje četrtine znova pobegnili na varno razdaljo.
 

Hitro pobegnili


Kar sedem žog je izgubil Lillard, ki ni bil zadovoljen s svojo igro. "Ne moreš si tega privoščiti," je dejal po tekmi in dodal: "Zdelo se mi je, da smo sem prišli pripravljeni. Ampak gre za nasprotnika, ki dosega koše v serijah in ti lahko hitro pobegne."

Tudi druga tekma, ki bo na sporedu v noči na petek, se bo igrala v Oaklandu.

Več iz te teme:

Komentarji: