Tesen poraz Dragićevega Miamija

Slovenski košarkar je ob izidu 115:116 prispeval 16 točk, Miami pa je zmago zapravil s hudim padcem v zadnji četrtini.
Fotografija: Goran Dragić je bil vnovič med najbolj vidnimi pri moštvu Miamija. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Odpri galerijo
Goran Dragić je bil vnovič med najbolj vidnimi pri moštvu Miamija. FOTO: Kevin C. Cox/AFP

Okrog prihajajoče končnice lige NBA za košarkarje moštva Miami Heat z našim Goranom Dragićem ni več dvomov: v 1. kolu se bodo pomerili z Indiano. Napovedi so seveda nehvaležne, toda opozorilo je prišlo še ob pravem času. Na tekmi z Oklahomo so namreč pokazali dva obraza, krepko slabši so bili v zadnji četrtini, ko jim je prej prigarana visoka prednost izpuhtela v zrak – 115:116 (100:82, 66:62, 42:29).

V živahnem košarkarskem večeru je slovenski adut pri moštvu Miamija zbral 16 točk (met 7:12), 5 skokov in 6 asistenc, skupno je bil na igrišču 22 minut, moteče – predvsem glede padca moštva v zadnji četrtini – je njegov krepko manjši igralni čas v tem zadnjem delu. Dragićevo moštvo je sicer nekaj več kot 10 minut pred koncem vodilo z 22 točkami prednosti, nakar je bil delni izid do konca 11:34! V zadnji četrtini je blestel predvsem 20-letni Darius Bazley, za zmagovalce je takrat prispeval 16 točk.

Kot ponavadi se je naš as odrezal z bojevito predstavo. FOTO: Kevin C. Cox/USA Today Sports
Kot ponavadi se je naš as odrezal z bojevito predstavo. FOTO: Kevin C. Cox/USA Today Sports


Erik Spoelstra, trener Miamija, pa je očitno to tekmo izbral tudi kot ogrevalno za bližnjo končnico, kar je podkrepil z besedami, da je tokrat bolj enakovredno razdelil minute med več igralcev kot ponavadi. Posredno pa je pohvalil tudi našega asa kot člana udarne peterke. »Pri tej gre za izkušene fante. So zanesljivi, kadar je treba, se vedno lahko zanesem na njih,« je dejal. 

Preberite še:

Komentarji: