Tudi Hopsi bi prekrižali račune Petrolu Olimpiji

V predzadnjem kolu lige Nova KBM bi lahko padle pomembne odločitve.
Fotografija: Simon Petrov zahteva zmago Krke. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Simon Petrov zahteva zmago Krke. FOTO: Uroš Hočevar

Prva Sixt Primorska, šesti Helios Suns, zadnja Ilirija, to so edini odgovori, ki so jih ponudili košarkarji v prvih osmih kolih drugega dela lige Nova KBM. Razporeditev preostalih moštev pred začetkom četrtfinala končnice bo odvisna od rezultatov zadnjih dveh kol, zelo pomembni pa bodo že današnji spopadi pod obroči; za pravo tekmovalno negotovost bodo prikrajšani le gledalci v Domžalah.

Če bo Petrol Olimpija v Tivoliju kos Hopsom, si bo že zagotovila vlogo drugega nosilca izločilnih bojev. V primeru poraza pa bi bila bržkone obsojena na tretje mesto. Moštvi bi bili namreč izenačeni po točkah, Polzelani pa bi vodili v medsebojnih dvobojih z 2:0; ob prvem soočenju v ligi za prvaka so bili uspešnejši s 65:59.

Lepo prednost pred Krko bi si lahko priigrala tudi Rogaška, če bi zmagala tudi Novem mestu (v Rogaški Slatini je bilo 90:80). Če ji ne bo uspelo, pa bo pomembna tudi razlika v koših, saj bi lahko Dolenjce znova dohitela v zadnjem kolu, v katerem bo pričakala Olimpijo v domači dvorani, medtem ko bo Krka gostovala pri neporaženi Sixtu Primorski. »Še vedno smo v igri za tretje mesto, a potrebujemo dve zmagi. Rogaško torej moramo ugnati,« napoveduje Krkin trener Simon Petrov.

Pari 9. kola lige za prvaka, danes: Petrol Olimpija – Hopsi Polzela (17, Tivoli), Krka – Rogaška (19), Helios Suns – Sixt Primorska (19); vrstni red: Sixt Primorska 8:0, Petrol Olimpija 5:3, Hopsi Polzela 4:4, Krka in Rogaška po 3:5, Helios Suns 1:7

8. kolo za obstanek, danes: Šentjur – Šenčur GGD (19); odigrano v petek Ilirija : Zlatorog 82:93 (Williams 26, Gabrovšek 18; Thomas 27, Rojc 17); vrstni red: Šenčur GGD in Šentjur po 8:5, Zlatorog 8:6, Ilirija 3:11.

Preberite še:

Komentarji: