Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Zdovc in Cedevita sta se razšla

Nekdanji slovenski košarkarski selektor je po letu dni zapustil trenerski stolček hrvaškega prvaka Cedevite.
Jure Zdovc ni več trener Cedevite. Foto Srđan Vrančić/Cropix
Jure Zdovc ni več trener Cedevite. Foto Srđan Vrančić/Cropix
J. P.
7. 6. 2018 | 21:35
7. 6. 2018 | 21:43
1:32
Zagreb – Kot je petkratni hrvaški košarkarski prvak Cedevita danes objavil na svoji spletni strani, se je za sodelovanje zahvalil dosedanjemu trenerju, nekdanjemu selektorju slovenske izbrane vrste, 51-letnemu Juretu Zdovcu, ki je vroči stolček zasedel pred skoraj natanko letom dni kot zamenjava za Veljka Mršića.


Neizpolnjeni cilji


V pogodbi je imel Zdovc zapisano, da bo Cedevita v primeru končne zmage v regionalni ligi ABA ali v evropskem pokalu, s čimer bi si zagotovila preboj v evroligo, z njim samodejno podaljšala pogodbo, vendar pa moštvo zastavljenih ciljev ni izpolnilo. V ligi ABA je v polfinalu klecnilo pred poznejšo zmagovalko Budućnostjo, v evropskem pokalu pa obstalo že pred izločilnimi boji.


Po Zdovcu Alonso


»Jure je sijajen človek in trener, pod njegovim vodstvom je Cedevita osvojila državno prvenstvo, pokal Krešimirja Čosića in superpokal lige ABA, za kar se mu zahvaljujemo. Toda klubski cilji so bili jasni, nismo jih izpolnili, zato smo se odločili za zamenjavo,« so zapisali pri Cedeviti. Zdovca je nasledil nekdanji Barcelonin trener, 42-letni španski strokovnjak Sito Alonso.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine