Zmaji v zadnji četrtini prevroči za domžalska sonca

Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili tudi drugo tekmo finala državnega prvenstva, tokrat so s 87:75 ugnali Helios Suns v domači dvorani Stožice.
Fotografija: Zoran Dragić in soigralci so na pragu drugega zaporednega državnega naslova. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Zoran Dragić in soigralci so na pragu drugega zaporednega državnega naslova. FOTO: Cedevita Olimpija

Ljubljanski zmaji so se še bolj približali devetnajstemu naslovu državnih prvakov. Po zmagi na prvi tekmi v Domžalah z 81:66 so  v svojem hramu slavili s 87:75, do končnega zmagoslavja v finalni seriji jih tako loči le še ena zmaga. Prvo zaključno žogo bodo imeli že čez tri dni v Domžalah, kjer se bo tekma začela ob 20.30. Domžalčani so se pogumno spustili v boj s favoriziranimi Ljubljančani. V osmi minuti so po zabijanju Urbana Omana povedli za devet točk (23:14), v prednosti pa so bili tudi večji del prve polovice tekme.

Izbranci ljubljanskega trenerja Jurice Golemca so jim hitro zadihali za ovratnik, a naredili tudi precej nepotrebnih napak, tako da so Domžalčane ujeli šele 40 sekund pred koncem prvega polčasa, ko je Jaka Blažič izenačil na 47:47. Ljubljančani, ki na današnji tekmi niso bili posebej razpoloženi – med drugim je njihov met za tri točke znašal 4:25, prav vse pa je zadel Alen Hodžić – so v 25. minuti po polaganju Zorana Dragića po dolgem času povedli s 57:56, a nato do konca tretje četrtine naredili kar precej »neumnosti«, kar so Domžalčani izkoristili in jih v 30. minuti znova pahnili v zaostanek (65:66).

Papirnati favoriti finalne serije iz Ljubljane so v zadnji četrtini le postavili stvari na pričakovano mesto, čeprav so nekaj časa potrebovali, da so dosegli pravo delovno temperaturo. Med 32. in 37. minuto so naredili delni izid 13:0 in povedli s 83:70 ter po drugi zmagi naredili odločen korak proti tretji domači lovoriki v tej sezoni, potem ko so lani septembra osvojili superpokal, februarja letos pa tudi pokalno tekmovanje. V ljubljanski ekipi so bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Blažič, Dragić in Alen Omić. Vsi so dosegli po 14 točk, slednji je pobral še 12 žog pod obročema. Za Helios Suns je Leon Šantelj dosegel 18, Tadej Ferme pa 17 točk.

Preberite še:

Komentarji: