Aluminij in Celje prva v boj

Danes ob 18. uri v Kidričevem začetek 28. sezone 1. SNL
Fotografija: Gliha Erik je bil najvidnejši novinec Aluminija.
Foto Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Gliha Erik je bil najvidnejši novinec Aluminija. Foto Uroš Hočevar/Delo

 Današnja otvoritev 28. sezone 1. SNL z dvobojem 1. kola med Aluminijem in Celjem (ob 18. uri, sodnik Andrej Žnidaršič) nemara ne bo najbolj spektakularna, bo pa zanimiva iz več različnih zornih kotov: Aluminij je ohranil kombinacijo mlajših slovenskih in hrvaških igralcev, na katere bi morali biti pozornejši močnejši klubi. Med njimi tudi Celje, ki pod taktirko trenerja Dušana Kosića poskuša združiti všečnost in rezultat.

Aluminijevo izhodišče je stabilno. Športni del s trenerjem Oliverjem Bogatinovom ima za slovensko nogometno okolje vrhunske razmere za trening, klubsko vodstvo pa je v mejah zmožnosti tudi reden plačnik. Največja poletna okrepitev je mladi reprezentant Erik Gliha, najmočnejši adut pa vendarle v veliki meri igralski kader, ki je v minuli sezono zanesljivo ohranil prvoligaški status in se uvrstil v finale pokalnega tekmovanja.

Aluminij bi lahko presenetil, Celje ne več. Ambicije so namreč evropske, a tudi selektivne v obliki napredovanja najbolj nadarjenih igralcev, ki so se izstrelili v ospredje že v minuli sezoni. Celje bo začelo z najvznemirljivejšim igralcem Rudijem Vancašem Požegom, a z realno možnostjo, da bo najboljši klubski strelec (11) minule sezone in podajalec (5) odšel na boljše.
 

Komentarji: