Aluminij in Koper ob dve točki

V preloženi tekmi 6. kola domačega nogometnega prvenstva v Kidričevem brez zmagovalca.
Fotografija: Kidričana Nemanja Jakšić in Mihael Klepač sta dvoboj s Koprčani začela na klopi za rezerviste. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Kidričana Nemanja Jakšić in Mihael Klepač sta dvoboj s Koprčani začela na klopi za rezerviste. FOTO: Tadej Regent/Delo

Aluminij in Koper sta postavila piko na i na 6. kolo 1. SNL. Razšla sta se brez zmagovalca z 1:1, toda po včerajšnjih 73 minutah, potem ko se je tekma nadaljevala v 17. minuti, v kateri je bila zaradi hudega naliva prekinjena pred desetimi dnevi, nihče ne more biti povsem zadovoljen. Oba sta bila blizu trem točkam.

Koprčani so imeli ob odmoru prednost, v prvem polčasu je bil Nardin Mulahusejnović v drugem poskusu iznajdljivejši od svojega čuvaja in s petih metrov matiral domačega vratarja Luko Janžekovića. Gostitelji so se hitro vrnili v igro v drugem polčasu. Po vsega dveh minutah je Jure Matjašič z diagonalnim strelom po tleh izenačil.



Kidričani lahko obžalujejo, da v naslednjih pol ure niso premoči spremenil v gol za 2:1, Koprčani pa, da v zadnje četrt ure s sodnikovim dodatkom vred niso izkoristili treh res imenitnih priložnosti. Prvo je s strelom z glavo v prečko zapravil Mulahusejnović, drugo okrepitev zagrebškega Dinama in v minuli sezoni član Olimpije Bojan Kneževič, ki je povsem sam z 12 m streljal po tleh mimo desne vratnice, tretjo pa Luka Vekić, ki ni vedel, kako in kam bi neoviran streljal s 6 m, ko je pred seboj videl domači blok igralcev.

Po šestih tekmah Kidričani ostajajo na dnu lestvice in se lahko že vprašajo, ali je bila odločitev, da izpustijo prvo tekmo v Ljudskem vrtu, res najbolj pametna. Odvzem dveh točk bi jih lahko drago stal. Koper je zamudil, da bi se utrdil v sredini lestvice in si dvignil samozavest, a je razkril, da je z novinci v zadnjih urah prestopnega roka (Maks Barišić, Bojan Knežević in Argentinec Claudio Spinelli) opravil dober posel. Ob kančku sreče bi lahko posegel v vrh lestvice.

Komentarji: