Ancelottiju kljub visoki zmagi noga pri Napoliju

Pri italijanskem nogometnem klubu končali niz devetih tekem brez zmage, a je predsednik po uspehu v ligi prvakov odslovil trenersko legendo
Fotografija: Carlo Ancelotti je ostal brez trenerske službe v Napoliju, bo prevzel Arsenal? FOTO: AFP
Odpri galerijo
Carlo Ancelotti je ostal brez trenerske službe v Napoliju, bo prevzel Arsenal? FOTO: AFP

Italijanski nogometni prvoligaš Napoli je pozno sinoči odpustil trenerja Carla Ancelottija, potem ko je neapeljski klub prišel do prve zmage na zadnjih desetih tekmah. Napoli je doma v ligi prvakov s 4:0 premagal Genk in se prebil med šestnajst najboljših ekip v Evropi, kar pa vseeno ni bilo dovolj, da bi Ancelotti obdržal službo.

Neapeljski klub je odločitev objavil nekaj ur po zmagi v ligi prvakov, s katero je Napoli končal črn niz devetih zaporednih tekem brez zmage v različnih tekmovanjih.

"Prijateljstvo in medsebojno spoštovanje med klubom, njegovim predsednikom Aureliom De Laurentiisom in Carlom Ancelottijem ostajata enaka," je klub na kratko sporočil prek twitterja.
 

Pripravljeni kovčki


Ancelotti je že v ponedeljek pred torkovo tekmo lige prvakov sporočil novinarjem, da ima "trener kovčke vedno pripravljene", tako da so se pojavila ugibanja, ali bo 60-letni trener odstopil, kar je sam ostro zanikal: "Odstop? Še nikoli v karieri nisem odstopil in tudi tokrat ne bom. O moji prihodnosti pri Napoliju bo odločalo klubsko vodstvo."

Strateg Neapljevih nogometašev se je od varovancev poslovil že na igrišču.
Strateg Neapljevih nogometašev se je od varovancev poslovil že na igrišču.


Ancelotti, ki je kot trener trikrat osvojil ligo prvakov, dvakrat z Milanom in enkrat z Real Madridom, je julija lani na trenerskem stolčku nasledil Maurizia Sarrija. Lani je Napoli popeljal do drugega mesta v serie A, med 16 najboljših moštev v LP pa se lani v boju s poznejšim zmagovalcem Liverpoolom niso prebili zaradi slabše gol-razlike.

Prvi favorit za naslednika Ancelottija je nekdanji trener Milana Gennaro Gattuso.

Komentarji: