Angležem najprej vzela točke Mura, na koncu še Uefa

Tottenham je končal nastope v Evropi, potem ko je Uefa za zeleno mizo registrirala njihovo zadnjo tekmo proti Rennesu s 3:0 za Francoze.
Fotografija: Angleže so spravili na kolena tudi prekmurski nogometaši v Ljudskem vrtu. FOTO: Srdjan Zivulovic/Reuters
Odpri galerijo
Angleže so spravili na kolena tudi prekmurski nogometaši v Ljudskem vrtu. FOTO: Srdjan Zivulovic/Reuters

Nogometaši Tottenhama so že končali svoje nastope v evropskem tekmovanju, potem ko je Evropska nogometna zveza (Uefa) za zeleno mizo registrirala njihovo zadnjo tekmo proti vodilnemu Rennesu s 3:0 za francosko ekipo. Kot je potrdila Uefa, so Angleži ostali brez tekme 9. decembra zaradi prevelikega števila okužb s covidom-19 v ekipi.

V izločilne boje Rennes in Vitesse

Ker Londončani niso mogli igrati tekme z Rennesom, jo je Uefa odločila za zeleno mizo, posledica tega pa je izpad Tottenhama iz nadaljnjega tekmovanja v konferenčni ligi. Ker po prestavitvi tekme, ki je bila prvotno predvidena za 9. december, ni bilo mogoče najti rešitve za nov termin, je Uefa tekmo razglasila z zmago francoske ekipe.

V skupini G, v kateri je tekmovala tudi Mura – v Ljudskem vrtu je premagala prav Tottenham –, je na vrhu tako končal Rennes, drugi je nizozemski Vitesse (10 točk), tretji je Tottenham s točko manj, Mura pa je s tremi točkami končala zadnja v skupini.

Preberite še:

Komentarji: