Ansu Fati zabija več golov kot jih je Lionel Messi

Mladi napadalec Barcelone je s 13 prvesntvenimi goli že najboljši klubski strelec med igralci do 19. leta starosti. Slavni Argentinec jih je zabil le sedem.
Fotografija: Soccer Football - LaLiga - FC Barcelona v Valencia - Camp Nou, Barcelona, Spain - October 17, 2021 FC Barcelona's Ansu Fati scores their first goal REUTERS/Albert Gea Foto Albert Gea Reuters
Odpri galerijo
Soccer Football - LaLiga - FC Barcelona v Valencia - Camp Nou, Barcelona, Spain - October 17, 2021 FC Barcelona's Ansu Fati scores their first goal REUTERS/Albert Gea Foto Albert Gea Reuters

Kljub črnemu obdobju se pri nogometnem velikanu Barceloni najdejo svetli utrinki. Enega od teh upodablja mladi napadalec Ansu Fati. Osemnajstletnik se je v tej sezoni vrnil po hudi poškodbi, zaradi katere je izpustil domala vso minulo sezono, in takoj začel zabijati gole. Kako pomemben je za moštvo, je razkril tudi trener Ronald Koeman, ki je vselej ponavljal, da pogrešajo Fatija.

Na klubski lestvici najučinkovitejših igralcev pred 19. letom starosti je prepričljivo najboljši. Dosegel je že 13 prvenstvenih golov, zadnjega v sobotnem derbiju proti Valencii pri zmagi s 3:1, ali kar šest več kot jih je pred devetnajstim rojstnim dnevom zabil najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi. Med njima je z dvanajstimi goli še Bojan Krkić. Fati, ki bo 31. t. m. dopolnil 19 let, je skupno v vseh tekmovanjih dosegel 15 golov, argentinski zvezdnik jih je v teh letih le osem.

Preberite še:

Komentarji: