Atletico brez napake, Lewandowski rešil Barcelono

Jan Oblak in soigralci v 25. kolu španskega nogometnega prvenstva zanesljivo do nove zmage, Barça se je namučila.
Fotografija: Brez skrbi, Poljak Robert Lewandowski še zna zabiti gol. FOTO: Miguel Riopa/AFP
Odpri galerijo
Brez skrbi, Poljak Robert Lewandowski še zna zabiti gol. FOTO: Miguel Riopa/AFP

Nogometaši Atletica so v tekmi 25. kola španske lige dosegli zanesljivo zmago. Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak in soigralci so visoko s 5:0 odpravili Las Palmas in sprva na lestvici po točkah ujeli ter začasno prehiteli Barcelono. Ta je zvečer premagala Celto z 2:1 in je zdaj spet sama na tretjem mestu.

Ekipa iz španske prestolnice je že v prvem polčasu zanesljivo tlakovala pot do zmage, v le petih minutah je dvakrat zadel Marcos Llorente v 15. in 20. minuti. Tudi v nadaljevanju atleti niso popuščali, že v 47. minuti je Angel Correa povišal na 3:0, isti igralec pa je bil uspešen še z bele točke v 62., potem ko so sodniki najstrožjo kazen dosodili po posredovanju Vara. Piko na i dobri strelski predstavi Madridčanov pa je postavil Memphis Depay v 87. minuti.

Dobršen del igralcev Las Palmasa je šel na Marcosa Llorenteja, a jim je ta dvakrat zatresel mrežo. FOTO: Ana Beltran/Reuters
Dobršen del igralcev Las Palmasa je šel na Marcosa Llorenteja, a jim je ta dvakrat zatresel mrežo. FOTO: Ana Beltran/Reuters

V večerni tekmi je Barcelona s precej težavami prišla do treh točk, ki jih je nujno potrebovala za ohranitev stika z vrhom. Za vodstvo Kataloncev je poskrbel Robert Lewandowski v 45. minuti, a je nato v nadaljevanju izenačil Iago Aspas. Že v sodnikovem dodatku je Barça prišla do najstrožje kazni, prvi poskus Lewandowskega je vratar Vicente Guaita ubranil. Toda ker ni stal na golovi črti, je Poljak dobil še eno priložnost in v drugo vendarle zadel za 2:1.

Komentarji: