Barcelona s točko iz Granade, Griezmann potopil Real Sociedad

Barcelona trpela v Granadi in iztržila le točko. Atletico vpisal 14. zaporedno domačo zmago. Francoz junak za 2:1 proti Baskom. Sevilla brez trenerja.
Fotografija: Atletico Jana Oblaka se je veselil nove zmage. FOTO: Isabel Infantes/Reuters
Odpri galerijo
Atletico Jana Oblaka se je veselil nove zmage. FOTO: Isabel Infantes/Reuters

Nogometaši Atletico Madrida so zabeležili štirinajsto zaporedno zmago na domačem stadionu Metropolitano. V 9. krogu španskega prvenstva so premagali Real Sociedad, odločilni zadetek za 2:1 pa je z bele točke v 89. minuti dosegel Antoine Griezmann.

Za Atletico Madrid je bila to šesta zmaga v osmih nastopih v španskem prvenstvu. Za Atletico je bila to peta tekma v zadnjih štirinajstih dneh. In peta zmaga. Zgolj proti Real Madridu in Osasuni je slavil z dvema goloma razlike, preostale tri tekme pa so bili tesne in odločene v zadnjih minutah.

Proti Real Sociedadu, ki je v Madrid prišel po odmevni zmagi sredi tedna v ligi prvakov pri Salzburgu (2:0), je odločitev padla minuto pred iztekom rednega časa, ko je sodnik pokazal na najstrožjo kazen zaradi igranja z roko. Zanesljiv izvajalec je bil francoski napadalec Griezmann.

Atletico je v vodstvo popeljal Samuel Lino v 22. minuti, Jan Oblak pa je moral po žogo v svojo mrežo četrt ure pred koncem tekme, ko ga je iz hitrega protinapada ugnal Mikel Oyarzabal.

Barcelona je na gostovanju v Granadi iztržila zgolj točko. Domači so povedli že v 17. sekundi preko Bryana Zaragoze, isti igralec pa je na 2:0 za Granado povišal v 29. minuti. Za Barcelono je znižal Lamine Yamal, ki je z zadetkom ob koncu prvega polčasa postal najmlajši strelec v zgodovini španskega prvenstva. S 16 leti in 87 dnevi je prehitel Fabrica Olinga, ki je 2012 zadel enajst dni starejši. Končni izid tekme 2:2 je postavil Sergi Roberto v 86. minuti.

Izidi, 9. kola:

Petek:

Athletic Bilbao – Almeria 3:0 

Sobota:

Cadiz – Girona 0:1 

Real Madrid – Osasuna 4:0 

Mallorca – Valencia 1:1 

Sevilla – Rayo Vallecano 2:2

Nedelja:

Villarreal – Las Palmas 1:2 

Atletico Madrid – Real Sociedad 2:1

Alaves – Betis 1:1

Celta Vigo – Getafe 2:2

Granada – Barcelona 2:2

Preberite še:

Komentarji: