Azzurri meljejo naprej, s 3:0 padla tudi Švica

V Rimu je dva gola za Italijo dosegel 23-letni Manuel Locatelli. Mancini preporodil reprezentanco, ki je dosegla deseto zaporedno zmago brez prejetega zadetka.
Fotografija: Manuel Locatelli je unovčil italijansko premoč v prvem polčasu. FOTO: Ettore Ferrari/AFP
Odpri galerijo
Manuel Locatelli je unovčil italijansko premoč v prvem polčasu. FOTO: Ettore Ferrari/AFP

Italija se je po dveh tekmah panevropskega eura 2000 že uvrstila v osmino finala. In to s slogom, kar ni bil ravno njen zaščitni znak v preteklosti. S 3:0 je premagala tudi Švico. Dva gola je dosegel Manuel Locatelli in enega Ciro Immobile
.
Italijani so že v 19. minuti zatresli švicarsko mrežo, uspešen je bil Giorgio Chiellini. Toda ruski sodnik Sergej Karasev je pravilno ocenil, da je obrambni veteran pred tem igral z roko. Legenda Juventusa je moral pet minut kasneje zaradi obnovitve poškodbe zapustiti igrišče olimpijskega štadiona v Rimu.



Ni bilo treba čakati dolgo, ko je lepo akcijo in podajo Domenica Berarda izkoristil Locatelli, ki je po dobrem vtekanju zadel z nekaj metrov. Švicarji so bili neprepoznavni in brez zamisli, niso si priigrali niti ene priložnosti, Italjani pa razigrani, njihovo vodstvo ob odmoru bi lahko bilo tudi izdatnejše. Selektor Roberto Mancini je odlično pripravil reprezentanco, njegov kolega Vladimir Petković pa je imel več skrbi pred začetkom drugega polčasa.

Italijani so potrdili kandidaturo za drugi naslov evropskih prvakov. FOTO: Alessandra Tarantino/Reuters
Italijani so potrdili kandidaturo za drugi naslov evropskih prvakov. FOTO: Alessandra Tarantino/Reuters


Te so se še povečale, ko je v 52. minuti z roba kazenskega prostora znova lepo zadel Locatelli, 23-letni član Sassuola – 2:0. Visok zaostanek je malce prebudil Švicarje, ki so pred tem remizirali z Walesom (1:1), ampak prav nevarni za Gianluigija Donnarummo niso bili. Azzurri so imeli vse pod nadzorom.



Italijani so potrdili kandidaturo za drugi naslov evropskih prvakov po letu 1968, ko so slavili na domačem euru. Na prvi tekmi so s 3:0 odpravili Turčijo. Tudi proti Walesu, ki je danes z 2:0 premagal Turke, bodo igrali v svojem glavnem mestu. Dosegli so deseto zaporedno zmago brez prejetega gola!

Preberite še:

Komentarji: