Barcelona še drugič v treh dneh slavila v Madridu

Nogometaši Barcelone so dobili tudi prvenstveni el clasico na Santiago Bernabeuu, tokrat ga je odločil Ivan Rakitić.
Fotografija: Lionela Messija so branilci Reala poizkušali zaustaviti na vse možne načine, Sergio Ramos mu je v prvem polčasu v dvoboju med drugim prisolil tudi pošteno zaušnico, ki pa je ostala nekaznovana. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Lionela Messija so branilci Reala poizkušali zaustaviti na vse možne načine, Sergio Ramos mu je v prvem polčasu v dvoboju med drugim prisolil tudi pošteno zaušnico, ki pa je ostala nekaznovana. FOTO: AFP

Nogometaši Barcelone v tej sezoni igrajo v mnogo boljši formi kot njihovi tekmeci iz Madrida, ki so upali, da bodo prav na dveh el clasicih v istem tednu obrnili potek sezone, a se jim je načrt povsem ponesrečil. V sredo so galaktiki napadali, Barcelona pa zadevala in gladko zmagala, tokrat pa je bila Barcelona boljša tudi v polju in na koncu zasluženo zmagala z 1:0. 

Edini zadetek na tekmi je dosegel Ivan Rakitić v 26. minuti, takrat je kronal pritisk nogometašev Barcelone. Nato so Madridčani na sredini igrišča vzpostavili ravnotežje in priložnosti so se vrstile na eni in drugi strani, vendarle pa je več lepših zastreljala Barcelona, ki bi kaj lahko dosegla vsaj še dva ali tri zadetke. 

Na drugi strani je bil spet razigran Vinicius Junior, ki je po boku prebijal obrambo Kataloncev, a je bil v zaključkih preveč nenatančen, ko pa je žoga že poletela proti vratom, je bil vselej na mestu Marc-Andre ter Stegen. Real je v drugi polovici drugega polčasa pritiskal in poizkušal z vsemi mogočimi prijemi, Scolari je v igro poslal tudi skoraj odpisanega Isca, ki pod njegovim vodstvom ne igra veliko, a tudi to ni pomagalo in na koncu je Barcelona še drugič v štirih dneh zasluženo slavila sredi Madrida. 

Marc-Andre ter Stegen je kraljeval v svojem kazenskem prostoru. FOTO: AFP
Marc-Andre ter Stegen je kraljeval v svojem kazenskem prostoru. FOTO: AFP


Katalonci so tako naredili nov velik korak k osvojitvi španske La Lige, kjer imajo pred Realom že velikih 12 točk prednosti, edini resni tekmec v boju za naslov pa ostaja madridski Atletico, ki bi se z jutrišnjo zmago proti Real Sociedadu Barceloni približal na sedem točk zaostanka. 

Real Madrid : Barcelona 0:1 (0:1)
Rakitić 26. 

Komentarji: