Kakšna smola, na zadnji tekmi ob evropsko prvenstvo

Po prvih preiskavah si je19-letni španski reprezentant Gavi strgal križno vez v desnem kolenu. Mirovati bomoral od šest do osem mesecev.
Fotografija: Španski nogometni reprezentant Gavi je imel v zadnji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvensvo veliko smolo. Zaradi poškodbe kolena bo izpustil euro. FOTO: Cesar Manso/AFP
Odpri galerijo
Španski nogometni reprezentant Gavi je imel v zadnji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvensvo veliko smolo. Zaradi poškodbe kolena bo izpustil euro. FOTO: Cesar Manso/AFP

Mladi španski nogometni zvezdnik Gavi bo po hudi poškodbi kolena na kvalifikacijski tekmi proti Gruziji (3:1) verjetno z igrišč odsoten do konca sezone, kar pomeni, da bo moral izpustiti tudi evropsko prvenstvo v Nemčiji. Po prvih preiskavah ima 19-letni nogometaš Barcelone strgano križno vez v desnem kolenu, poroča španski dnevnik As.

Če bodo nadaljnje preiskave potrdile diagnozo, bo moral Gavi mirovati od šest do osem mesecev.

Vezist se je poškodoval na začetku nedeljske tekme v Valladolidu po dvoboju z gruzijskim tekmecem. Po tekmi je španski selektor Luis de la Fuente govoril o esni poškodbi in grenki zmagi svojega življenja.

Gavija bodo zdaj v Barceloni podrobno pregledali. Poškodba je šokirala tudi Gavijeve soigralce. Ferran Torres je držal dres svojega soigralca, potem ko je zadel za 2:1.

Nogometaš, ki je bil leta 2022 izbran za najboljšega mladega igralca na svetu, je bil eden ključnih nogometašev španske reprezentance, ki je zagotovila zmago v skupini pred Škotsko.

Kljub svoji mladosti je bila tekma proti Gruziji njegova 27. reprezentančna tekma, dosegel je tud pet golov.

Preberite še:

Komentarji: