Bayern, pazi se, Lyon premaguje le prvake

Pred desetimi leti je nemški velikan v polfinalu nogometne lige prvakov s 4:0 izločil presenetljvega francoskega polfinalnega tekmeca.
Fotografija: Lyon in Moussa Dembélé sta izpeljala še drugo veliko senzacijo v izločilnih tekmah lige prvakov. Naslednja ovira bo še tretji državni prvak, Bayern. FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
Lyon in Moussa Dembélé sta izpeljala še drugo veliko senzacijo v izločilnih tekmah lige prvakov. Naslednja ovira bo še tretji državni prvak, Bayern. FOTO: Franck Fife/AFP

Raheem Sterling si je privoščil strelski spodrsljaj, po katerem se ne bo sanjalo dolgo le njemu, temveč tudi trenerju Pepu Guardioli. S 4 m je v 86. minuti neoviran poslal žogo prek vrat. Sledila je kazen. Moussa Dembélé je v nasprotnem napadu s kančkom sreče po neposrečenem posredovanju vratarja Edersona dosegel še svoj drugi gol na tekmi za 3:1 in potrdil Lyonov drugi preboj v polfinale lige prvakov. Tudi prvega za 2:1 je dosegel s pomočjo boginje fortune; sodnik ni dosodil prekrška, ko je nehote spotaknil Aymerica Laporteja.

Raheem Sterling je v 86. minuti s 4 m zgrešil nemogoče, žogo je poslal preko vrat. FOTO: Franck Fife/AFP
Raheem Sterling je v 86. minuti s 4 m zgrešil nemogoče, žogo je poslal preko vrat. FOTO: Franck Fife/AFP


V prvem leta 2010 je izgubil prav z Bayernom (v dveh tekmah z 0:4, Arjen Robben, Ivica Olić 3), s katerim se bo pomeril za finalno vstopnico.

»V takšnem položaju moraš zabiti gol, če želiš podaljšek,« je bil še prizanesljiv Katalonec na Cityjevem trenerskem stolčku, na katerem sinoči med tekmo tako rekoč ni sedel. Po njej je obsedel.

Manchester City je še tretjič zapored pod taktirko Pepa Guardiole obtičal v četrtfinalu lige prvakov. FOTO: Pool Reuters
Manchester City je še tretjič zapored pod taktirko Pepa Guardiole obtičal v četrtfinalu lige prvakov. FOTO: Pool Reuters


»Ustvarili smo si več priložnosti in sprožili več strelov. Veliko dobrih stvari smo naredili, a storili preveč napak v ključnih trenutkih. Drugi polčas je bil dober, imel sem občutek, da smo boljši. Nekoč bomo končali urok polfinala,« je po zanj ne preveč srečni tekmi razpredal Guardiola, ki je s svojim »filozofiranjem« pripomogel k Lyonovemu podvigu.

Njegov kolega Rudi Garcia je z veseljem sprejel vse, kar mu je ponudil.

Rudi Garcia je vlekel prave poteze. FOTO: Franck Fife/AFP
Rudi Garcia je vlekel prave poteze. FOTO: Franck Fife/AFP


»Ponosen sem na igralce. Verjeli smo v sebe. Vedeli smo, da nismo favoriti proti vrhunskemu tekmecu. Nad vsem je bil naš moštveni duh. Vsak je trdo garal za vsakogar, tudi rezervisti so pripomogli veliko,« je povedal veliki zmagovalec, ki je po Juventusu »sklatil« še enega državnega prvaka. Če bi še tretjega, Bayern, bi bil čudež nad čudeži.


Cityju sta zabijala stara znanca


Med rezervisti je bil tudi dvakratni strelec Dembélé. »Bil je razočaran, ker ga nisem uvrstil v začetno enajsterico, a sem mu tudi povedal, Da bo zelo pomemben igralec, ko bo vstopil v igro,« je odkril nekdanji trener Rome in Marseilla. 

»Ni lahko, ko si na rezervni klopi. Ko vstopiš v igro, želiš storiti največ, kar lahko in tokrat sem pripravil zabavo. Moštveni duh je bil odločilen, smo vrhunsko moštvo,« pa je dodal najboljši igralec tekme po izboru tehnične komisije pri Uefa.

Favoriziranemu Cityju ni bilo sojeno. Ob Dembéléju je bil strelec še Maxwel Cornet, oba sta igralca, ki sta zabila največ golov proti angleškemu prvaku iz minule sezone, po štiri.

 

Komentarji: