Bayern z rekordnim dobičkom, drugo leto prenova ekipe?

Pri bavarskem nogometnem velikanu Bayernu so objavili letno poročilo, ki kaže, da je Bayern v zavidljivem finančnem stanju.
Fotografija: Tudi usoda Roberta Lewandowskega ni povsem jasna, na Bavarskem mu zamerijo, da na največjih tekmah nikoli ne blesti. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tudi usoda Roberta Lewandowskega ni povsem jasna, na Bavarskem mu zamerijo, da na največjih tekmah nikoli ne blesti. FOTO: Reuters

Ni dvoma o tem, da je Bayern eden najbolj finančno stabilnih evropskih nogometnih velikanov, ki čistih računov (skoraj) nikoli ne žrtvuje za zvezdniške okrepitve. Tudi letos poleti so bolj malo trgovali in tako ustvarili 22 milijonov dobička, skupno so ustvarili 657,4 milijona evrov prihodkov.

»Pri Bayernu smo lahko še enkrat zelo zadovoljni z dosežki v finančnem letu 2017/18. Lani smo imeli dobro tekmovalno sezono, dobro pa je bilo tudi poslovanje. Ti rezultati so dokaz, da trdo delo uprave in vseh nas obrodi sadove,« je ob razkritju pozitivnih številk dejal predsednik uprave podjetja FC Bayern AG Karl-Heinz Rummenigge.

A le številke navijačev zagotovo ne bodo zadovoljile. Letos je Bayern daleč od najboljših predstav iz minulih sezon, v Bundesligi je Borussia Dortmund pobegnila in za nameček dobila še derbi z Bavarci, ki bodo v spomladanskem delu morali zaigrati precej bolje, če želijo vsaj upati na nov naslov nemških prvakov. 
 

Coman poškodovan, Muller izven forme


Vodstvo kluba se že nekaj let trudi, da bi pomladilo ekipo, a jim je kar nekaj potez spodletelo. Kingsley Coman ima nenehno težave s poškodbami in zato še ni uspel na levem krilu nadomestiti Francka Riberyja, tudi Thomas Muller pa na desnem krilu ne igra več tako dobro, kot je denimo v šampionski sezoni 2013, ko so Bavarci slavili v ligi prvakov. 

Prav zato je Rummenigge že pred letošnjo sezono zelo jasno napovedal, da so v klubu prihranili nekaj denarja, s katerim bodo naslednje poletje krenili v lov za zvezdniškim igralcem. Na vrhu liste želja naj bi bil Antoine Griezmann, omenja se še nekaj imen, tudi Paola Dybalo, a je vsaj v Munchnu ponavadi tako, da prestopi, o katerih se govori največ, padejo v vodo, vodstvo pa realizira tiste, na katere večina javnosti sploh pomislila ni. 

Komentarji: