Benzemaju tudi Messijev blagoslov: Ni dvoma, da si zasluži zlato žogo

Lionel Messi ocenjuje, da pred letošnjo podelitvijo zlate žoge ni nobenega dvoma: Karim Benzema je (bil) najboljši posameznik sezone 2021/22.
Fotografija: Karim Benzema (levo) je Messija (v sredini) in njegov PSG pokopal na povratni tekmi letošnje osmine finala lige prvakov v Madridu, ko je kraljevi klub z njegovim hat-trickom zmagal s 3:1 in napredoval v naslednji krog tekmovanja. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Odpri galerijo
Karim Benzema (levo) je Messija (v sredini) in njegov PSG pokopal na povratni tekmi letošnje osmine finala lige prvakov v Madridu, ko je kraljevi klub z njegovim hat-trickom zmagal s 3:1 in napredoval v naslednji krog tekmovanja. FOTO: Benoit Tessier/Reuters

Pred sredinim nogometnim spektaklom na londonskem Wembleyju, kjer se bosta tretjič v zgodovini v tako imenovani »finalissimi« pomerila evropski in južnoameriški prvak, je kapetan Argentine Lionel Messi za argentinsko televizijo dejal, da bi napadalec madridskega Reala Karim Benzema letos moral osvojiti zlato žogo.

Za Francozom je najuspešnejša sezona v karieri, dosegel je namreč 44 golov in podelil še 15 asistenc v vseh tekmovanjih, z Realom pa je osvojil dvojno krono in bil prvi strelec tako v državnem prvenstvu kot v ligi prvakov. 

»Ni dvoma, povsem jasno je za Benzemajem spektakularno leto. Bil je ključen v vseh tekmah od osmine finala dalje in mislim, da letos ni nobenega dvoma,« je pred tekmo z Italijo povedal Messi, za čigar Paris Saint-Germain je bil Benzema s soigralci usoden v osmini finala.

»Tekma z Realom nas je 'ubila', mene in vse ostale v slačilnici. Imeli smo veliko željo. Tudi zaradi tega si še bolj želim zmage. Lige prvakov vedno ne osvoji najboljša ekipa, a  s tem ne želim očrniti uspeha Reala – niso bili najboljši, a v isti sapi so premagali vse,« je še povedal Messi.

Zlato žogo bodo letos podelili že 17. oktobra, seznam nominirancev pa bo objavljen 12. avgusta. Revija France Football se je odločila, da bo zdaj nagrajevala najboljše posameznike za dosežke v obdobju med avgustom in julijem in ne skozi celotno koledarsko leto, ki se bo tokrat seveda končalo s svetovnim prvenstvom v Katarju.

Preberite še:

Komentarji: