Boban zapustil FIFA in se vrnil v Milan

Nekdanjega nogometaša Zvonimirja Bobana je v Milan zvabil novi tehnični direktor kluba Paolo Maldini.
Fotografija: Zvonimir Boban se je odločil za nov izziv, zapustil je FIFA in se lotil novih nalog v svojem Milanu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zvonimir Boban se je odločil za nov izziv, zapustil je FIFA in se lotil novih nalog v svojem Milanu. FOTO: Reuters

Hrvaška nogometna legenda Zvonimir Boban se je podal v nov izziv. Zapustil je vodstvo Svetovne nogometne zveze (FIFA), kjer je bil prvi operativec, in se priključil svojemu nekdanjemu klubu Milanu, v katerem bo športni direktor.

"Zelo težko mi je oditi, a ko sem se odločal, sem sledil svojemu srcu. Milan je moja družina, Milano in Italija sta moj dom. Rad bi pomagal klubu," je dejal 50-letni Boban in se zahvalil predsedniku FIFA Gianniju Infantinu za priložnost, ki mu jo je dal leta 2016. "Počaščen sem, da sem delal za FIFA in jo vrnil na pravo pot, daleč od škandalov in slabega imidža. Občutek imam, da sem v zadnjih treh letih prispeval k spremembam," je še povedal Boban, Infantinova desna roka.

Bobana je v Milan povabil Paolo Maldini, novi tehnični direktor kluba, ki je za Milan odigral več kot 900 tekem v 25 sezonah. "Ko me je Paolo poklical in me povprašal, ali sem prost, sem skočil v avto in se odpeljal k njemu sredi noči, da bi skupaj ocenila situacijo," je o novem izzivu navdušeno pripovedoval nekdanji kapetan hrvaške nogometne reprezentance, ki je leta 1998 na svetovnem prvenstvu v Franciji osvojila 3. mesto.

V dresu Milana se je nekdanji kapetan hrvaške nogometne reprezentance dokazoval 10 let (1991–2001). FOTO: Reuters
V dresu Milana se je nekdanji kapetan hrvaške nogometne reprezentance dokazoval 10 let (1991–2001). FOTO: Reuters


Hrvat bo delal na dveh položajih: kot športni direktor, zadolžen pa bo tudi za odnose z ligo, italijansko nogometno zvezo, vodstvom Evropske nogometne zveze (UEFA) in FIFA. V svoji igralski karieri se je v dresu Milana dokazoval 10 let (1991–2001), s klubom je med drugim pustil pečat z lovoriko lige prvakov (1993/94). "Močno si želim pomagati temu izjemnemu klubu, ki mi pomeni ogromno, rad bi ga vrnil tja, kamor sodi. Milan mora biti vodilni in zmagovalni klub. Dal bom vse od sebe, da to tudi dosežemo," je dejal Boban, za katerim bo pri FIFA gotovozazevala praznina, saj je s svojim delom pustil velik pečat.
 

Komentarji: