Brazilija zmaguje, brez poraza tudi Argentina

V južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju je bil med strelci za brazilsko stoodstotni niz tudi Neymar.
Fotografija: Brazilija neustavljivo drvi proti Katarju in je nanizala že šesto kvalifikacijsko zmago. V Paragvaju sta bila strelca Neymar (desno) in Lucas Paqueta. FOTO: Cesar Olmedo/Reuters
Odpri galerijo
Brazilija neustavljivo drvi proti Katarju in je nanizala že šesto kvalifikacijsko zmago. V Paragvaju sta bila strelca Neymar (desno) in Lucas Paqueta. FOTO: Cesar Olmedo/Reuters

Brazilija je v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v nogometu 2022 vpisala še šesto zmago na šestih tekmah za popolni izkupiček 18 točk na vrhu razpredelnice. Brazilci so v gosteh v Asuncionu odpravili še Paragvaj z 2:0.

Za Brazilijo, petkratne svetovne prvake, je že v četrti minuti zadel superzvezdnik Neymar. V sodnikovem dodatku pa je bil uspešen še rezervist Lucas Paqueta.

Paragvaj se je izkazal za žilavega nasprotnika, ki se ni ustrašil velike Brazilije. Kožo Brazilcev je tako moral reševati vratar Ederson.

Zato pa je Argentina v Barranquilli proti Kolumbiji iztržila zgolj remi, 2:2, čeprav je že po osmih minutah vodila z 2:0 po zaslugi zadetkov Cristiana Romera in Leandra Paredesa.

Argentina z Lionelom Messijem je na težkem gostovanju v Kolumbiji  zapravila vodstvo z 2:0. FOTO: Luisa Gonzalez/Reuters
Argentina z Lionelom Messijem je na težkem gostovanju v Kolumbiji  zapravila vodstvo z 2:0. FOTO: Luisa Gonzalez/Reuters


V 51. minuti je na 1:2 znižal soigralec Josipa Iličića pri Atalanti Luis Muriel, za izenačenje pa je v 94. minuti zadel Miguel Borja.

Argentina, ki vseeno nadaljuje niz brez poraza, ostaja na drugem mestu razpredelnice. Igral je tudi Lionel Messi.

Ekipa z repa lestvice, Peru, je v kvalifikacijah dosegla prvo zmago, z 2:1 je odpravila Ekvador, ki mu v kvalifikacijah sicer kaže zelo dobro.

Venezuela iz Urugvaj sta se razšla brez zadetka, Čile pa je proti Boliviji iztržil remi 1:1.

Na vrhu lestvice je Brazilija z 18 točkami, Argentina na drugem mestu jih ima 12, Ekvador je z devetimi točkami tretji, Urugvaj ima točko manj za četrto pozicijo. Enako število točk ima tudi Kolumbija, ki se ji na petem mestu obetajo dodatne kvalifikacije za preboj na mundial v Katarju.

Preberite še:

Komentarji: