Brez drame, favorita potrdila zmagi

Chelsea in Bayern sta se brez večjih težav uvrstila v četrtfinale. Jan Oblak brez moči v Londonu. Žreb v petek.
Fotografija: Hakim Ziyech je premagal Jana Oblaka za 1:0 za Chelsea. FOTO: David Klein/Reuters
Odpri galerijo
Hakim Ziyech je premagal Jana Oblaka za 1:0 za Chelsea. FOTO: David Klein/Reuters

Nocoj smo dobili zadnja udeleženca četrtfinala lige prvakov, to sta Chelsea in Bayern. Londončani so zasluženo z 2:0 (skupaj 3:0) premagali Atletico.

Slovenski reprezentant Jan Oblak je bil v 34. minuti nemočen pri zadetku Hakima Ziyecha, ki je izkoristil lepo podajo Tima Wernerja, in tudi v sodnikovem podaljšku, ko ga je po nasprotnem napadu premagal rezervist Emerson.

Robert Lewandowski trese mrežo kot za stavo. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
Robert Lewandowski trese mrežo kot za stavo. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP


Madridčani so bili nemočni in si niso priigrali niti ene resne priložnosti za zadetek, za nameček je rdeči karton v 82. minuti zaradi udarca s komolcem prejel Stefan Savić.


 

Bayern melje naprej


Evropski prvak Bayern medtem še naprej suvereno brani lovoriko, proti Laziu je z 11 metrov v 33. minuti zadel Robert Lewandowski, zmago je v drugem polčasu potrdil Eric Choupo-Moting, častni gol za Rimljane pa malo pred koncem dosegel Marco Parolo. Bavarci so napredovali s skupnim izidom 6:2.

Jan Oblak je ostal brez četrtfinala. FOTO: Susana Vera/Reuters
Jan Oblak je ostal brez četrtfinala. FOTO: Susana Vera/Reuters


Že prej so se v četrtfinale uvrstili Porto, Borussia Dortmund, Liverpool, Paris Saint-Germain, Manchester City in Real Madrid. Žreb četrtfinala bo jutri ob 12. uri na sedežu Uefe v Nyonu.

Preberite še:

Komentarji: