Štajerci sklatili Ljubljančane z vrha 1. SNL

V Celju so gostitelji nepričakovano visoko premagali dotlej vodilne Ljubljančane in posledično razveselili svoje štajerske rojake Mariborčane.
Fotografija: Nogometaši Olimpije so izgubili zanje zelo pomembno tekmo v Celju. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Nogometaši Olimpije so izgubili zanje zelo pomembno tekmo v Celju. FOTO: Leon Vidic

Nedelja je prinesla zadnji tekmi 34. kola v slovenskem nogometnem prvenstvu. Posebej zanimivo je bilo v Celju, kjer so gostitelji nepričakovano visoko premagali dotlej vodilne Ljubljančane in posledično razveselili svoje štajerske rojake Mariborčane. Vijoličasti so namreč postali novi vodilni klub 1. SNL in imajo dve koli pred koncem sezone v svojih rokah razplet bitke za prvaka.

Druga tekma zadnjega dne je bila v Domžalah, kjer je ostal praznih rok Koper. Večji rezultatski motiv je krasil gostitelje, ki ohranjajo teoretične možnosti za uvrstitev v kvalifikacije za novoustanovljeno konferenčno ligo, saj po novi zmagi zaostajajo le tri točke za Muro.

Do konca prvenstva sta le še dve koli, naslednje bodo igrali že v torek in sredo. Mariborčani bodo v sredo gostovali v Kopru, Olimpija bo v Stožicah gostila sežanski Tabor.

34. kolo 1. SNL
Bravo : CB24 Tabor 1:1 (Tučić 45.; Stare 22.)
Maribor : Gorica 3:0 (Mlakar 11., Požeg Vancaš 45., Repas 63)
Aluminij : Mura 0:0
danes:
Celje : Olimpija 4:0 (Božić 7., Sokler 43., Kuzmanović 87., Dangubić 93.)
Domžale : Koper 3:1 (Jakupović 45., Kolobarić 51., Mulahusejnović 75. avt.; Vršič 63.)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore


Začelo se je na štadionu v Spodnji Šiški


34. kolo 1. SNL se je začelo v Spodnji Šiški, kjer so se nogometaši Brava in CB24 Tabora razšli z neodločenim izidom 1:1, nadaljevalo pa z gladko zmago Maribora nad zadnjeuvrščeno Gorico. Vijolični so s tremi goli vsaj začasno prevzeli vodstvo na lestvici pred Olimpijo, ki bo jutri gostovala v Celju. Sobotni dan sta zaokrožila Aluminij in Mura z remijem brez golov.

Rudi Vancaš Požeg je z drugim golom poglobil težave Goričanov. FOTO: Tadej Regent/Delo
Rudi Vancaš Požeg je z drugim golom poglobil težave Goričanov. FOTO: Tadej Regent/Delo


Sobočani so še na drugi zaporedni tekmi vknjižili le točko in si močno zmanjšali možnosti za naslov prvaka. V Kidričevem niso niso mogli vsiliti svoje igre v zadnjem času razpoloženemu Aluminiju, ki je v zadnjih devetih kolih le enkrat izgubil. Neodločen izid je povsem ustrezal dogodkom na igrišču. Veliko vznemirjenja ni bilo. Moštvi sta bili enakovredni, prave priložnosti pa so bile redke.
 

Gorica tudi matematično v drugi ligi


Nogometaši Maribora so upravičili vlogo favorita in tekmeca tudi matematično poslali v drugo ligo. Že v četrti minuti je Aljoša Matko zadel prečko, ni pa povsem jasno, ali je sploh hotel streljati ali je hotel le poslati predložek v sredino. V 11. minuti so gostitelji vendarle kronali premoč. Po lepi akciji je najprej Rudi Požeg Vancaš lepo podal Janu Repasu, ta je z leve stani po tleh poslal žogo pred vrata, kjer je prisebno ukrepal Jan Mlakar in žogo poslal v mrežo.

Tik pred polčasom so Mariborčani povišali vodstvo. Til Mavretič je nespretno poskusil izbiti žogo iz kazenskega prostora in pri tem zadel Blaža Vrhovca. Sodnik Mihael Antič je dosodil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Mlakar. Drugi polčas je bil bolj dolgočasen, še naprej pa so bili Štajerci nevarnejši. Matko je svojo priložnost zamudil, Repas pa je bil v 63. minuti uspešnejši, z natančnim strelom je postavil končni izid.

Nogometaši Brava so z igralcem manj proti Taboru le osvojili točko. FOTO: Jure Eržen/Delo
Nogometaši Brava so z igralcem manj proti Taboru le osvojili točko. FOTO: Jure Eržen/Delo

 

Bravo zdržal z igralcem manj


CB24 Tabor je izkoristil že svojo prvo priložnost na tekmi, po kombinirani akciji Kevina Grobryja, Fahda Ndzengueja in Marsela Stareta je slednji v 22. minuti iz bliskovitega nasprotnega napada z močnim in natančnim strelom ukanil nemočnega domačega vratarja Igorja Vekića. Izbrance domačega trenerja Dejana Grabića je prejeti zadetek povsem paraliziral.

Do konca polčasa so igrali nezbrano in nepovezano, v prvi minuti sodnikovega podaljška pa vendarle dosegli izenačujoči gol, potem ko se je po prostem strelu z leve strani v kazenskem prostoru gostov najbolje znašel Milan Tučić. Domači nogometaši so v začetku drugega polčasa doživeli nov šok, saj je glavni sodnik David Šmajc v 46. minuti pokazal rdeči karton Mitji Križanu. Nato so Sežanci imeli jalovo pobudo, gostitelji pa so zlahka zadržali vse njihove napade.

Preberite še:

Komentarji: