Čeferin še naprej odločno proti superligi

Predsednik Evropske nogometne zveze poudarja, da so bistvo nogometa tudi presenečenja, kot sta ju storila moldavski Šerif in Mura.
Fotografija: Predsednika Uefe Aleksandra Čeferina še naprej jezi projekt superlige. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Predsednika Uefe Aleksandra Čeferina še naprej jezi projekt superlige. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je v pogovoru, ki ga je organizirala portugalska nogometna zveza (FPF), znova ponovil svoje stališče, da mora evropski nogomet ostati odprt za vse klube in je še naprej odločno proti morebitnemu zagonu takoimenovane superlige. Čeprav je devet od 12 ustanovnih klubov lani opustilo nastopanje v superligi pa so Real Madrid, Barcelona in Juventus še vedno trdno zavezane temu projektu in upajo na njegovo oživitev. Predsednik superlige in prvi mož madridskega Reala Florentino Perez je pred časom znova pozval vse elitne klube, da se odcepijo od Uefe.

»Bistvo evropskega nogometa, ki je daleč najmočnejši na svetu, je, da je odprt za vse klube, ne zgolj za elito,« je v pogovoru za FPF med drugim dejal prvi mož Uefe iz Slovenije. »V minuli sezoni smo videli zmagi moldavskega Šerifa v Madridu in slovenske Mure, ki je s svojim dvomilijonskim proračunom premagala Tottenham. To je bistvo nogometa, takšni dogodki so del naše kulture in zgodovine in upam, da se to ne bo nikoli spremenilo. Veliko ljudem ni znano, da Uefa klubom povrne 93,5 odstotka svojih prihodkov od klubskega nogometa, skupno pa kar 97 odstotkov celotnega denarja,« je v pogovoru še med drugim dejal Čeferin.

Komentarji: