Celjani zapravili prednost, brez zmagovalca tudi v Domžalah in Novi Gorici

Uvodne tekme 22. kola 1. SNL so se razpletle z neodločenimi izidi. V nedeljo bo v Mariboru na sporedu veliki slovenski derbi.
Fotografija: Eden od najbolj izkušenih igralcev v 1. SNL Denis Popović (desno) je v Sežani dosegel prvi gol, a na koncu so se točke bolj veselili v domačem taboru. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
Eden od najbolj izkušenih igralcev v 1. SNL Denis Popović (desno) je v Sežani dosegel prvi gol, a na koncu so se točke bolj veselili v domačem taboru. FOTO: Črt Piksi/Delo

Uvodne tekme 22. kola 1. SNL so se razpletle brez zmagovalca. V nedeljo pa bo v Mariboru veliki derbi, ki je že razprodan. Polne tribune, vijolična »vesoljca« Josip Iličić in Žan Vipotnik, izjemna Olimpija s trenerskim mojstrom in debelo prednostjo na lestvici 15 točk pred velikimi tekmeci so razlogi za enega od najbolj spektakularnih največjih slovenskih derbijev.

Ligaški konec tedna je imel uvod v 22. kolo v Sežani. Gostitelji so jo po presenetljivi zmagi v Domžalah zagodli tudi favoriziranim Celjanom, ki so kljub dvakratnemu vodstvu iztržili le točko (2:2), s čimer so zaostanek za Olimpijo znižali na 13 točk. Izenačujoči gol so Kraševci dosegli z bele točke.

Trener Tabora Dušan Kosić je bil zadovoljen s točko proti Celjanom, koprskega trenerja Zorana Zeljkovića pa še čaka primorski derbi. FOTO: Matjaž Vertuš/mediaspeed
Trener Tabora Dušan Kosić je bil zadovoljen s točko proti Celjanom, koprskega trenerja Zorana Zeljkovića pa še čaka primorski derbi. FOTO: Matjaž Vertuš/mediaspeed

V Domžalah malo priložnosti

Sobotni spored so nadaljevali nogometaši Radomelj in Mure, ki so se v Domžalah razšli z neodločenim izidom 0:0. V izenačeni tekmi, ki ni ponudila veliko omembe vrednih priložnosti, so se gostitelji proti favoriziranim Sobočanom na koncu veselili točke, ki jih je vsaj začasno dvignila na predzadnje mesto. Mura je peta.

Koprčani dvakrat vodili

Tudi tretja današnja tekma se je – zanimivo – razpletla brez zmagovalca. V primorskem derbiju med Goričani in Koprčani je bilo 2:2 (1:2). Favorizirani gostje so se prvi veselili gola, potem ko je bil v 16. minuti z enajstmetrovke natančen Nigerijec Bright Edomwonyi.

V sodnikovem dodatku prvega polčasa je rezultat poravnal Alen Krajnc, že minuto pozneje pa je Koprčane v vodstvo popeljal še Rudi Požeg Vancaš. Končni izid je v 75. minuti z bele točke postavil Hrvat Matej Jukić.

Nedeljsko ogrevanje za veliki derbi bo v Spodnji Šiški, kjer se bosta pomerila poraženca prvega kola.

Prva liga Telemach, 22. kolo

Sobota:
CB24 Tabor : Celje 2:2 (Marasović 21., Briški 89./11-m; Popović 10., Zabukovnik 61.)
Kalcer Radomlje : Mura 0:0
Gorica : Koper 2:2 (Krajnc 45.+2, Jukić 75./11-m; Edomwonyi 16./11-m, Požeg Vancaš 45.+3)
Nedelja:
Bravo – Domžale (13)
Maribor – Olimpija (15)

Preberite še:

Komentarji: