Celje presenetilo Olimpijo, Gorica do točke v Kranju

Nogometaši Triglava in Gorice so se v Kranju razšli brez zmagovalca, Celjani pa so doma premagali Olimpijo z 1:0. 
Fotografija: Olimpija je tokrat ostala brez točk. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Olimpija je tokrat ostala brez točk. FOTO: Roman Šipić/Delo

Celjani so v boju za evropska tekmovanja oziroma četrto mesto na prvenstveni lestvici prišli do pomembnega skalpa. Po "razpadu sistema" v Novi Gorici, ko so izgubili kar z 0:4, so tokrat premagali drugo ekipo prvenstva, ki je pod tokratnim vodstvom Safeta Hadžića izgubila sploh prve točke. Celjani so sicer Ljubljančane premagali prvič po koncu sezone 2014/15 oziroma po 15 ligaških tekmah.

Prvi polčas je pripadel domačim nogometašem, ki so v 33. minuti izkoristili napako Vitalija Maksimenka. Ta je napačno ocenil dolgo žogo Tadeja Vidmajerja, tako da mu je pobegnil Mitja Lotrič, ki je prišel sam pred Nejca Vidmarja in ga ugnal za 1:0.

Pred tem velja omeniti prosti strel Roka Kronavetra v 18. minuti, ko se je izkazal Metod Jurhar, slednji pa je imel kar nekaj dela tudi po nespretnem oziroma nesrečnem posredovanju Vidmajerja v 41. minuti, ko je žogo odbil v prečko. V uvodu drugega polčasa si ekipi nista priigrali izrazitih priložnosti, v 66. minuti pa je Rudi Požeg Vancaš prišel do strela s 15 metrov, Vidmar pa je žogo odbil.

V 73. minuti je z leve strani z roba kazenskega prostora sprožil Vidmajer, ljubljanski vratar pa je bil znova na mestu. Že pred tem je moral pri Olimpiji iz igre Jucie Lupeta, ki se je poškodoval kmalu po vstopu v igro. Do konca tekme gledalci v Celju niso več videli prave priložnosti, tako da so se Celjani veselili pomembne zmage za boj za evropska tekmovanja.
 

Gorica do točke v 93. minuti


Pomemben obračun Triglava in Gorice, ki se želita izogniti kvalifikacijam za obstanek v ligi ali celo obstanku, se je končal brez zmagovalca, pa čeprav so imeli Gorenjci prednost vse do izdihljajev tekme. Takrat pa je za točko Primorcev poskrbel Jaka Kolenc, kar pomeni, da ekipi še vedno ločita dve točki v korist Kranjčanov.

Nogometaši Triglava so v zadnji minuti tekme zapravili pomembne tri točke v boju za osmo mesto. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Nogometaši Triglava so v zadnji minuti tekme zapravili pomembne tri točke v boju za osmo mesto. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


V prvem polčasu so imeli uvodoma več od igre Novogoričani, ki so si priigrali tudi nekaj polpriložnosti prek Etiena Velikonje in Semirja Smajlagića, toda v 36. minuti so iz svoje prve prave akcije zadeli Gorenjci, ki so sicer igrali brez Aleša Mertlja, Žana Roglja, Tilna Mlakarja in prvega vratarja Jalna Arka. 

Momir Bojić je podal z desne strani, z glavo pa je bil uspešen Luka Majcen. Zanj je bil to 14. gol sezone, tako da se je na lestvici strelcev na vrhu pridružil Rudiju Požegu Vancašu (Celje) in Roku Kronavetru (Olimpija). Novogoričani, ki so pogrešali Janija Curka, Andrijo Filipovića, Bedeja Osujija in Žigo Lipuščka, so imeli novo priložnost v 40. minuti, ko je po kotu z desne z glavo streljal Rok Grudina, a žogo poslal mimo gola.

Gosti so imeli novo lepo priložnost v 48. minuti, ko se je sam pred vratarjem znašel Leon Marinič, a je slabo streljal, tako da je ostalo pri vodstvo Kranjčanov.
 

Kolenc z evrogolom izenačil


V 60. minuti je znova poskusil Majcen, a zgrešil cilj, tako kot tudi na drugi strani Smajlagić v 77. minuti. Ob koncu tekme so Novogoričani pritiskali, streljali so Tine Kavčič, Jaka Kolenc, Nik Jermol in spet Smajlagić (trikrat), a brez uspeha, čeprav so vmes zadeli prečko. Že globoko v sodniškem dodatku pa so Primorci unovčili podjetnejšo igro, izenačil pa je Kolenc, ki je zadel s strelom z okrog 18 metrov, ki se je od prečke odbil v gol Curanovića.

Kranjčani bodo v 31. krogu v nedeljo gostovali v Ljubljani, Novogoričani pa bodo gostili Maribor.
 

Komentarji: