Cena za ponočevanje? 650.000 funtov

Napadalec Manchester Uniteda in angleški reprezentant Marcus Rashford se je zaradi ponočevanja znašel v težavah, ki ga bodo drago stale.
Fotografija: V zadnjih mesecih je Rashford pogosto tarča kritik na Otoku. FOTO: Carl Recine/Reuters
Odpri galerijo
V zadnjih mesecih je Rashford pogosto tarča kritik na Otoku. FOTO: Carl Recine/Reuters

Marcusu Rashfordu na igrišču letos ne gre vse po načrtih, zdaj pa je zašel v nemilost vodstva kluba, ker je sredi minulega tedna dva večera do jutranjih ur ponočeval v Belfastu, nato pa nekaj ur kasneje sporočil, da ga zaradi bolezni ne bo na trening.

Rashford je v Belfastu obiskal prijatelja, s katerim sta bila v klubih v sredo in četrtek, nato pa se je Anglež izognil treningu v centru Carrington, kjer trenira United. Rashford naj bi na 12 ur dolgo popivanje povabil eno od natakaric, ki je z njim in družbo preživela večer, napadalec naj bi ga končal popolnoma pijan ob 3. uri zjutraj, ko je oblečen zaspal v svoji hotelski sobi.

Trener Erik ten Hag ga ni uvrstil v ekipo za pokalno srečanje z Newportom, kjer je United slavil s 4:2, čaka pa ga zajetna finančna kazen.

Ostal naj bi brez dveh tedenskih plač v skupni višini 650.000 funtov, kar je več kot 760.000 evrov. Ten Hag incidenta ni komentiral: »Gre za interne zadeve, ki jih bomo rešili v klubu.« Klub je še dodal, da je Rashford prevzel odgovornost za svoje poteze.

Komentarji: