Čerčesov si je kokakolo odprl kar sam, Jarmolenko čaka na klic pokroviteljev

Ruski selektor je na »afero voda« odgovoril z gostilniško potezo in si mojstrsko odprl steklenico kokakole. Pokroviteljem v bran tudi Andrij Jarmolenko.
Fotografija: Andrij Jarmolenko je ponosno poziral z vsemi steklenicami, ki jih je lahko našel, pokrovitelje pa pozval, da naj ga pokličejo.
Odpri galerijo
Andrij Jarmolenko je ponosno poziral z vsemi steklenicami, ki jih je lahko našel, pokrovitelje pa pozval, da naj ga pokličejo.

Na evropskem prvenstvu v nogometu so se v zadnjem tednu zvrstili »protesti« nekaterih nogometašev, ki so tako kot portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo umaknili steklenice pijač, ki predstavljajo glavne pokrovitelje turnirja. Tem je v bran stopila tudi Evropska nogometna zveza (Uefa), ki je v pismu nacionalnim zvezam, ki sodelujejo na euru 2020, opozorila, da so sponzorski prihodki ključnega pomena za uspešno izvedbo prvenstva stare celine in da naj glede vedenja na novinarskih konferencah govorijo s svojimi nogometaši.

Ameriški proizvajalec pijač je podpornika našel tudi v precej neobičajni obliki: ruski selektor Stanislav Čerčesov je namreč pred svojo novinarsko konferenco srkal požirke iz steklenice kokakole, ki jo je v slogu izkušenega gostilničarja odprl brez pomoči odpirača. Ob vprašanju, če je videl, kaj je storil Ronaldo, ki je po umiku steklenic z rdečo etiketo tudi mahal s plastenko vode, je zgolj skomignil z rameni.

Še bolj navihan je bil najboljši igralec četrtkove tekme med Ukrajino in Severno Makedonijo, ukrajinski napadalec Andrij Jarmolenko, ki je steklenice kokakole in piva potegnil k sebi in dejal: »Lahko nekaj storim? Videl sem, kako je Ronaldo nedavno umikal steklenice kokakole ... Postavil bom kokakolo tu spredaj, postavil bom Heineken. Fantje, kontaktirajte me! (smeh)«





 

Komentarji: