Domžalčani iščejo pot iz krize

Danes v Kranju, jutri še tri tekme 13. kola 1. SNL
Fotografija: Domžalčana Tilen Klemenčič in Adam Gnezda Čerin ter najboljši strelec Goričanov Andrija Filipović bodo med glavnimi akterji nedeljskega derbija glavnvih tekmecev za 3. mesto. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Domžalčana Tilen Klemenčič in Adam Gnezda Čerin ter najboljši strelec Goričanov Andrija Filipović bodo med glavnimi akterji nedeljskega derbija glavnvih tekmecev za 3. mesto. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Prvoligaški nogometni konec tedna bo danes najprej pripadel Kranjčanom in Celjanom, jutri pa se bo 13. kolo zaokrožilo v Krškem, Domžalah in Velenju.

Kranj: Triglav – Celje (sobota, sodnik Mitja Žganec, 14): Triglav je v zatonu, Celje v vzponu. V Celju je Triglav pripravil presenečenje, ki ga bo težko ponovil. Razlika v kakovosti je prevelika, res pa je, da lahko taktična zrelost nadomesti vse razlike. Navzven je Kranjčanom jasno, kaj morajo storiti: ustaviti morajo Rudija Požega Vancaša!

Krško: Krško – Mura (nedelja, Dejan Balažič, 14): Časa in tekem za ligaško preobrazbo iz poražencev v zmagovalce Krčanom zmanjkuje. Tudi tekmec ni ustrezen, Mura je v formi in sproščena. Pa še močno bi ji ustrezala vloga tekmice, ki preži na nasprotne napade.

Domžale: Domžale – Gorica (Slavko Vinčić, 16): Nad Domžalčani se zgrinjajo temni oblaki, ki lahko odplaknejo tudi Simona Rožmana, če bodo razpleti brez zmage pomenili nazadovanje na lestvici. O igri in razvoju igralcev bi se tudi lahko kaj povedalo, če bi imel prvo in zadnjo besedo trener. A kar težko je verjeti, da je Rožman prižgal zeleno luč za vse povratnike v 1. SNL, zaradi katerih je treba prilagajati igro. Vir težav pa je že lep čas znan: Agim Ibraimi je tip igralca, mojstra, ki ne sodi v domžalski orkester. Gorica nima več težav s tem, kdo ne sodi v selekcionirano moštvo po meri Mirana Srebrniča. Goričani se kljub štajersko-prekmurski porciji treh golov še učijo in so na poti stare slave. Z več vložka bi bili že zelo blizu vodilnemu dvojcu. V Domžalah bodo imeli sanjsko taktično izhodišče: da iz »bunkerja« prežijo na bliskovite nasprotne napade.

Velenje: Rudar – Aluminij (Asmir Sagrković, 18): Domači trener Marijan Pušnik je bil tudi mentor gostujočemu Oliverju Bogatinovu. Očitno zelo dober, saj je odlično vodeni Aluminij krepko pred Rudarjem. Velenjčani imajo svežino, Kidričani bi lahko občutil posledice ritma tekem na dveh frontah. Dobili pa so novo močno orožje v napadalcu Tadeju Trdinu. G. N.

Komentarji: