Eden najboljših večerov v zgodovini Liverpoola

Angleži navdušeni nad razpletom polfinalne tekme z Romo, Italijani potolčeni, toda niso izgubili upanja, bodrijo jih tudi mediji.
Fotografija: Angleški mediji so navdušeni nad Mohamedom Salahom (desno), ki se ni veselil doseženih golov proti Romi.
Odpri galerijo
Angleški mediji so navdušeni nad Mohamedom Salahom (desno), ki se ni veselil doseženih golov proti Romi.

Liverpool - Razplet prve polfinalne tekme lige prvakov med Liverpoolom in Romo lahko strnemo z naslovom v časniku Liverpool Echo: "Razsodba v Liverpoolu: Eden najboljših večerov v zgodovini štadiona Anfield, potem ko je pravljica Mohameda Salaha trajala približno uro."

Če to zapiše dnevnik v mestu s petkratnimi evropskimi prvaki, je kar zgovorno. Angleški mediji dan po visoki zmagi "rdečih" nad Rimljani s 5:2 kar tekmujejo v pisanju hvalospevov na račun odlične zasedbe trenerja Jürgna Kloppa. Drug članek v Liverpool Echu je bil denimo naslovljen z "Liverpoolovi nogometaši so zdaj resnično postali pravi verniki, verjamejo, da je možno doseči vse. Za to se lahko zahvalijo energiji, navdahnjenosti in intelektu trenerja Jürgna Kloppa".

V osrednjem dnevniku na Otoku, The Guardian, so prepričani, da potrebuje Roma po tako visokem porazu nov čudež, podoben tistemu izpred nekaj tednov z Barcelono. Opevajo mojstrovine Mohameda Salaha, ki krasi del naslovnic večine dnevnih časopisov v Angliji.

V Italiji niso kritično napadli Rome, v večini medijev vidijo luč na koncu tunela v dveh golih Edina Džeka in Diega Perrottija, s katerimi so Rimljani ublažili poraz in z izidom 2:5 dejansko odnesli več kot nazadnje iz Barcelone (1:4). "Roma je bila v nokdavnu, toda rumeno-rdeči so se vrnili v igro z goloma Džeka in Perrottija," je zapisal rimski športni dnevnik Corierre dello Sport, največji športni dnevnik v Italiji, Gazzetta dello Sport, je vendarle poslala v javnost drugačno sporočilo. "Roma KO!" je naslovila sredino izdaja časopisa in nato v besedni igri v italijanščini (Conto Salato in Salah) zapisala: "Visok račun." Roma po mnenju časopisa zares potrebuje nov čudež v Rimu.

Zanimivo, še najbolj prizanesljivi do Rome so bili v športnem dnevniku Tuttosport, ki domuje v Torinu in povečini namenja svoj prostor Juventusu. "Roma, ne popuščaj!" so zapisali po tem, ko so Rimljani na koncu tekme vendarle iztržili izid, ki jim omogoča vsesplošni napad na finale v Kijevu. Da je Liverpool z nogo in pol že v ukrajinski metropoli, pa se strinjajo tako v Angliji kot Italiji.

Komentarji: