EL: Olimpija po remiju v Turčiji zelo zadovoljna, Domžale nekoliko manj

Nogometaši Olimpije se iz Turčije vračajo z remijem in dvema doseženima zadetkoma v gosteh, vnovič so odigrali zelo dobro. Domžalčani so pred svojimi gledalci dvakrat vodili proti Malmu, na koncu pa remizirali. 
Fotografija: Asmir Suljić je ob Endriju Čekićiju tisti, ki drži niti igre Olimpije v svojih rokah. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Asmir Suljić je ob Endriju Čekićiju tisti, ki drži niti igre Olimpije v svojih rokah. FOTO: Jure Eržen/Delo

Prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo sta Olimpiji in Domžalam prinesli enak izid, spremljali smo dva remija z 2:2, veliko bolj zadovoljni pa bodo v taboru Olimpije, ki je tudi v Turčiji dokazala, da postaja zrela in kakovostna ekipa tudi v evropskem merilu. Domžale so na domačem igrišču bile nekoliko boljše od Malma, a si niso uspele priigrati rezultatske prednosti. 
 

NAPOVED TEKEM: 


Olimpija in Domžale sta v nedeljo drug drugemu služila za generalko pred novo evropsko preizkušnjo, na dvoboju Ljubljanske kotline pa so veliko boljši vtis pustili zmaji, ki so slavili s 4:2, predvsem pa zdaj delujejo kot tehnično in taktično zelo dovršeno moštvo. Pod Safetom Hadžićem so ujeli pravi formo, zato tudi Yeni Malatyaspor lahko pričakujejo optimistično.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić, ki prodaja klub, a se v dogovoru z Gabrielejem Nardinom zapleta, je ekipi privoščil čarterski polet v Turčijo, z letalom se bodo takoj po tekmi vrnili v domovino in se v miru pripravili na nedeljski prvenstveni derbi z Mariborom. Turki so v dvoboju veliki favoriti, prvo tekmo bodo odigrali na svojem štadionu, ki sprejme 25 tisoč gledalcev, a ni povsem poln. Hadžić se jih ne boji.

čudna ekipa olimpija
čudna ekipa olimpija


»Malatyaspor je precejšnja neznanka. Ni bilo mogoče natančno videti, kako igra in kdo so najnevarnejši posamezniki. Opravil je preveč rokad, verjamem pa, da novi trener načina igre ne bo spreminjal, ker je bil dosedanji uspešen. Držim palec gor, da bo tako. Tekmec igra zelo napadalno, a tako, da dopušča veliko prostora. Tu bomo iskali pot do pozitivnega izida,« je povedal trener, ki, kot je priznal, sploh ni imel večjih skrbi o tem, kdo bo v začetni enajsterici. 

Več skrbi ima Simon Rožman pri Domžalah, saj zelo slabo deluje predvsem obramba rumenih, ki je tudi v nedeljo prejela štiri gole, trikrat je denimo klonila tudi na prvi tekmi na Malti proti Balzanu. Domžalčane zdaj čaka precej višja ovira v obliki Malma, ki sicer ni nepremagljiv, bo pa že po prvi tekmi ob Kamniški Bistrici jasno, koliko možnosti za napredovanje še ostaja Domžalam. 
 

Vukušić poskrbel za zgodnje vodstvo


Na začetku tekme v Turčiji sta obe ekipi igrali napadalno, nekoliko več priložnosti so imeli domačini, a Nejca Vidmarja resneje niso ogrozili. Pri Olimpiji je bil na začetku tekme zelo razigran Stefan Savić, ki si je po desetih minutah tekme pripravil lep položaj za strel na robu kazenskega prostora, a meril previsoko. Bolj uspešen je bil v 13. minuti Ante Vukušić, ki je Olimpijo popeljal v vodstvo in dosegel dragocen gol v gosteh. A veselje zmajev ni trajalo dolgo, nadaljevala se je njihova smola z odbitimi streli, ki se je začela že v nedeljo, tokrat je strel Mine s 25 metrov zadel enega od njegovih soigralcev, žoga je spremenila smer in Vidmar je bil premagan. Do konca prvega polčasa se izid ni več spreminjal, tempo je v drugih 20 minutah nekoliko padel, Olimpija pa še vedno drži zelo ugoden izid v Turčiji. 
 

Po enajstmetrovki Turki do vodstva


Domačini so bili na začetku drugega polčasa boljši nasprotniki, a je imela tudi Olimpija nekaj lepih priložnosti iz protinapadov. Do vodstva je Malatyaspor prišel v 65. minuti, ko je nespameten prekršek v kazenskem prostoru naredil Macky Bagnack, sodnik je upravičeno pokazal na belo točko, Jahovič pa je zadel za turško vodstvo z 2:1. Olimpiji tudi zaostanek ni spodrezal kril, znova so krenili v napad in po enem izmed protinapadov je domači vratar pri predložku z leve strani naredil napako, žoga ga je preletela in v prazno mrežo jo je za 2:2 pospravil Stefan Savić. Do konca tekme je bilo na obeh straneh še nekaj priložnosti, a se mreži nista več zatresli, po remiju v gosteh z 2:2 pa se zmaji v domovino vračajo zelo samozavestni in z odličnim izhodiščem pred povratno tekmo v Stožicah. 
 

Domžale dvakrat povedle, na koncu remi

 
Ob Kamniški Bistrici so se Domžale z gosti s Švedske razšle z enakim izidom kot Olimpija s Turki, le da so bili zmaji nad razpletom mnogo bolj zadovoljni. Domžale je v prvem polčasu v vodstvo popeljal Shamar Nicholson, a je Bengtsson izenačil še pred odmorom. 
 
Po prihodu iz slačilnice so bili varovanci Simona Rožmana vnovič boljši nasprotnik, premoč je v 48. minuti kronal Adam Gnezda Čerin, a je veselje še enkrat več trajalo le štiri minute, ko je izenačil Antonsson. Domžale so v vseh statističnih prvinah nekoliko prevladovale, kar pa je bilo na koncu premalo, da bi si pred povratno tekmo zagotovili rezultatsko prednost. Če bodo želeli nadaljevati pot v Evropi, bodo morali vsaj enkrat zadeti tudi na Švedskem. 

Yeni Malatyaspor : Olimpija 2:2 (1:1)
Mina Meza 20, Jahovič 66; Vukušić 13, Savić 74.

Domžale : Malmö 2:2 (1:1)
Nicholson 37, Gnezda Čerin 48; Bengtsson 43, Antonsson 52. 

Preberite še:

Komentarji: