Evropski vratar leta na prepihu

Nemški čuvaj mreže Manuel Neuer prvič v karieri prejel šest golov.
Fotografija: Manuel Neuer je moral na tekmi s Španijo prvič v profesionalni karieri kar šestkrat po žogo v svojo mrežo. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters.
Odpri galerijo
Manuel Neuer je moral na tekmi s Španijo prvič v profesionalni karieri kar šestkrat po žogo v svojo mrežo. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters.

Izkušeni nemški vratar Manuel Neuer, ki ga je Evropska nogometna zveza v oktobru proglasila za najboljšega evropskega vratarja leta, bo želel čimprej pozabiti torkovo reprezentančno tekmo lige narodov proti Španiji. Nepogrešljivi član nemške izbrane vrste je namreč prvič v svoji profesionalni karieri na eni tekmi prejel kar pol ducata zadetkov (0:6).
 
Manuel Neuer je na tekmi s Španijo postavil poseben mejnik, saj je igral svojo 96. reprezentančno tekmo in postal vratar z največ nastopi za »Elf«. A Španci se na domači tekmi v Sevilli na to niso ozirali in so za njegov hrbet pospravili kar šest žog (Torres 3, Morata, Rodri, Oyarzabal), s tem pa Nemčiji prizadejali drugi najvišji poraz v zgodovini. Več golov so Nemcem zabili le Angleži daljnega leta 1909 (9:0).
 
Štiriintridesetletni Neuer je do torkovega večera na eni tekmi prejel največ pet golov, nazadnje leta 2012 na tekmi finala nemškega pokala proti Borussii iz Dortmunda (2:5). Tokrat pa ni mogel ustaviti silovitega naleta Špancev, ki so sprožili 22 strelov, od tega 10 v okvir vrat, in se s stilom uvrstili na zaključni turnir lige narodov.
 
»Morali bi se več pogovarjati, zlasti po prvem zadetku. Naša govorica telesa in komunikacija nista bili dovolj dobri,« je razočarano povedal Neuer. Ta bo imel hitro priložnost za dvig samozavesti, saj se bo vrnil k Bayernu, s katerim je v pretekli sezoni osvojil ligo prvakov, nemško prvenstvo in nemški pokal.

Preberite še:

Komentarji: