Fifa bo posegla v posojanje nogometašev med klubi

Mednarodna nogometna zveza Fifa bo omejila število posojenih igralcev na mednarodni ravni.
Fotografija: Predsednik Fife Gianni Infantino trdi, da želi zaščititi klube. FOTO: Ibraheem Al Omari/Reuters
Odpri galerijo
Predsednik Fife Gianni Infantino trdi, da želi zaščititi klube. FOTO: Ibraheem Al Omari/Reuters

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo omejila število posojenih igralcev na mednarodni ravni. V veljavo naj bi stopile že 1. julija letos, so dodali pri Fifi. Pravila ne zajemajo posojenih igralcev znotraj države. Dodali so, da so nova pravila ustvarili z namenom pomagati pri razvoju mladih igralcev, izboljšati tekmovalno ravnovesje in preprečiti kopičenje igralcev v klubih. Spremembe pravil na tem področju je Fifa načrtovala že za 1. julij 2020, a je vmes posegla pandemija novega koronavirusa.

Začelo se bo že letošnjega julija

Pod pogojem, da bo izvršni odbor krovne nogometne zveze dokončno odobril pravilnik, bodo med 1. julijem 2022 in 30. junijem 2023 klubi omejeni na največ osem izposojenih ter osem posojenih mednarodnih igralcev. V sezoni 2023/24 bo število padlo na sedem, na šest pa v tekmovalnem obdobju 2024/25.

image_alt
Opažam podobnost med nekaterimi politiki in zagovorniki superlige

Pravila ne zajemajo posojenih igralcev znotraj države, je pa Fifa dejala, da morajo državne zveze svoje predpise s Fifinimi uskladiti v treh letih, torej najkasneje do 1. julija 2025. Spremembe so del širše reforme sistema prestopov, ki jo je leta 2017 sprožila Fifa.

Preberite še:

Komentarji: