Francoski rezervist malo pred koncem strl odpor Aluminija

V prvi tekmi 21. kola 1. SNL so se koprski nogometaši v Kidričevem veselili zmage z 2:1.
Fotografija: Koprčani so zmagali v Kidričevem. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Koprčani so zmagali v Kidričevem. FOTO: Tadej Regent/Delo

Nogometaši Kopra so v prvi tekmi 21. kola državnega prvenstva v gosteh z 2:1 (1:1) strli odpor igralcev Aluminija. Z deveto zmago v tej sezoni 1. SNL so se začasno s petega mesta prebili na tretje.

Oboji so bili v prejšnjem kolu poraženi. Aluminij je prejšnjo nedeljo pred Mariborom na Ljudskem vrtu klonil kar z 0:7, Koper pa je doma z 0:1 izgubil proti Kalcerju iz Radomelj.

Maj Mittendorfer je že v četrti minuti zadel svoj prvi prvoligaški gol, ko se je po podaji s kota spretno odzval in z glavo poslal žogo v domačo mrežo. Tudi drugi gol je bil krstni v ligi za Toma Kljuna, s katerim je po nasprotnem napadu izenačil po lepi povratni podaji Gala Gorenaka. Z 12 metrov je natančno streljal in premagal gostujočega čuvaja mreže.

Po prvem polčasu, ki ni prinesel veliko akcij, se je povsem drugače začel drugi del. Že takoj sta sledili atraktivni akciji. Tin Matić je v 56. minuti najprej z roba kazenskega prostora od strani z dobro merjenim udarcem zadel prečnik. Štiri minute pozneje je rezervist Enej Jelenič je v 60. minuti s škarjicami odlično streljal, žogo je z golove črte izbil Luka Koblar.

V nadaljevanju so se vrstile akcije, a se rezultat dolgo ni spremenil. V 87. minuti pa je odločilni zadetek za goste z nekaj sreče dosegel Francoz Timothee Nkada, ki je v igro vstopil 17 minut prej.

Aluminij bo v naslednjem kolu že prihodnji torek gostoval v Radomljah, dan pozneje bo Koper gostil Muro.

Komentarji: