Frank Lampard še ni našel čarobne formule

Chelsea je po porazu v Leicestru z 0:2 vse bolj oddaljen od mest, ki vodijo v nogometno ligo prvakov, kaj šele od boja za angleškega prvaka.
Fotografija: Chelsea je v Leicestru streljal s praznimi naboji, trener Frank Lampard pa bo moral še krepko zavihati rokave, da bi uglasil poleti močno okrepljeno moštvo, če se bo londonski klub želel popeljati v ligo prvakov. FOTO:Michael Regan/Reuters
Odpri galerijo
Chelsea je v Leicestru streljal s praznimi naboji, trener Frank Lampard pa bo moral še krepko zavihati rokave, da bi uglasil poleti močno okrepljeno moštvo, če se bo londonski klub želel popeljati v ligo prvakov. FOTO:Michael Regan/Reuters

Leicester je v tekmi 18. kola angleške lige (premierleague) gostil Chelsea in ga premagal z 2:0. S tem se je vsaj začasno povzpel na sam vrh lestvice.

Na drugi sinočnji tekmi je West Ham premagal West Bromwich Albion z 2:1.

Prvak iz leta 2016 je že v prvem polčasu (kljub manjši posesti žoge) ob konkretnejši igri proti znova bledemu Chelseaju, ki ga trener Frank Lampard ne zmore izvleči iz krize, prišel do lepe prednosti, ko sta zadela Wilfred Ndidi v šesti in James Maddison v 41. minuti. Slednji je zadel na tretji zaporedni tekmi in šestič skupno v sezoni.

Tudi v drugem delu so bili malce nevarnejši domači nogometaši, zapravili nekaj priložnosti, v 86. minuti pa je pri Chelseaju, ki kljub silno dragim poletnim okrepitvam kaže precej manj od pričakovanj, zadel Timo Werner, a bil za nekaj centimetrov v prepovedanem položaju, tako da je ostal brez tako petega sezonskega gola.

West Ham je do devete zmage prišel po tem, ko je Jarrod Bowen zadel ob koncu prvega polčasa, Michail Antonio pa v 66. minuti. Vmes je bil pri WBA uspešen Matheus Pereira.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Sevilla v vrhu


V španskem prvenstvu je v tekmi 19. kola Sevilla v gosteh premagala Alaves z 2:1. Za vodstvo Andaluzijcev je zadel Youssef En Nesyri v 3. minuti, izenačil je Edgar Mendez v 17., z izjemnim golom s 27 m pa je zmagovalca po pol ure odločil Suso. Sevilla se je zavihtela na četrto mesto.



Na drugih dveh včerajšnjih tekmah, Cadiz : Levante, Valladolid : Elche, ni bilo zmagovalca. Obe sta se razpletli z 2:2.

Vodilni madridski Atletico bo nocoj (21.30) gostoval pri Eibarju.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Mladi maroški napadalec pri Sevilli 23-letni Youssef En-Nesyri (levo) je v Alavesu zabil gol za 1:0. FOTO: Ander Gillenea/AFP
Mladi maroški napadalec pri Sevilli 23-letni Youssef En-Nesyri (levo) je v Alavesu zabil gol za 1:0. FOTO: Ander Gillenea/AFP


Dortmund izgubil v Leverkusnu


V Nemčiji so bile sinoči prve tekme 17. kola. V osrednjem dvoboju je Bayer Leverkusen premagal Borussio Dortmund z 2:1 in je zdaj drugi na lestvici, Wolfsburg je bil z 2:0 boljši od Mainza, Borussia Mönchengladbach pa je z 1:0 ugnala Werder.


Bolje so začeli domači in že v 14. minuti je Moussa Diaby poskrbel za vodstvo. Trud gostov je poplačal gol Juliana Brandta v 67. minuti (s tem je prekinil 30 tekem in 1800 minut dolg strelski post), takoj zatem je imel Jadon Sancho še veliko priložnost za preobrat. Česar ni izkoristil Anglež, je v 80. zadel Florian Wirtz. Zmagoviti gol Bayerja pa je bil tudi rekord mladega igralca, ki je postal prvi 17-letnik v bundesligi s štirimi doseženimi goli.

Florian Wirtz (desno) podira nemške rekorde. Je najmlajši sedemnajstletnik, ki je dosegeel štiri prvoligaške gole. FOTO: Martin Meissner/AFP
Florian Wirtz (desno) podira nemške rekorde. Je najmlajši sedemnajstletnik, ki je dosegeel štiri prvoligaške gole. FOTO: Martin Meissner/AFP


Wolfsburg ni imel težav s predzadnjim Mainzem, tako da je z zmago z 2:0, zadela sta Bartosz Bialek (65.) in Wout Weghorst (79.), prišel do 29 točk in s tem začasno do petega mesta.

Borussia Mönchengladbach je danes dobila pomembne tri točke za tesno zmago z 1:0 (Nico Elvedi) z Werderjem.
V tekmi spodnjega dela lestvice je Hertha doma izgubila proti Hoffenheimu z 0:3, v drugem polčasu je dva gola dosegel Andrej Kramarić.

Prvi Bayern bo danes gostoval pri bavarskem tekmecu v Augsburgu, zdaj tretji Leipzig Kevina Kampla pa bo igral s presenečenjem sezone Unionom iz Berlina. Drugi pari: Schalke – Köln, Freiburg – Eintracht Frankfurt, Arminia Bielefeld – Stuttgart.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: